avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salariul unui sot e bun comun? (poprire pe salariul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Salariul unui sot e bun comun? (poprire pe salariul sotiei pentru datoria sotului)

Buna seara,

As dori sa stiu daca conform Codului Civil salariul sotiei poate fi considerat bun comun si se poate institui poprire pt creditele facute de sot inainte de casatorie si neachitate.Multumesc.
Nu i se poate pune sotiei poprire pe salariu pt datorii proprii ale sotului.
Salariul incasat este bun comun. Doar ca poprirea se pune pe incasarile viitoare, care nu sunt bunuri comune. in plus, fara partaj, nu se poate executa un bun comun.
faceti contestatie la executare, cereti anularea executarii, luati-va avocat pentru ca onorariul va fi platit de creditoare.
Art. 341

Veniturile din muncă şi cele asimilate acestora

Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.

Fiecare soţ este liber să exercite o profesie şi să dispună, în condiţiile legii, de veniturile încasate, cu respectarea obligaţiilor ce îi revin privind cheltuielile căsătoriei.

Urmărirea veniturilor din profesie

Veniturile din muncă ale unui soţ, precum şi cele asimilate acestora nu pot fi urmărite pentru datoriile comune asumate de către celălalt soţ, cu excepţia celor prevăzute la art. 351 lit. c).

Contestati executarea silita, solicitand anularea actelor de executare infaptuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj bunuri mobile AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna ziua. Ma aflu intr-un proces de divort si stiu ca toate bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart egal ambilor soti. Pot eu cere un % anumit din ... (vezi toată discuția)
Apartament cu credit ipotecar plătit 50% înainte de căsătorie. cum se face partajul într-o astfel de situație? User789 User789 Buna ziua, Referitor la proprietatea bunurilor, dobandite inainte si dupa casatorie. Am un credit ipotecar,apartamentul este platit in proportie de 50% ... (vezi toată discuția)
Conturile bancare constituite pe numele sotului cu clauza de ... andreianca andreianca Conturile bancare constituite pe numele sotului cu clauza de retragere sotia in periada casatoriei cum se impart la mostenire? Sotul are trei copii dintr-o ... (vezi toată discuția)