avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer loc de munca dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer loc de munca dupa CCC

Ma numesc Marieta si am doi copii de 2 ani si respectiv 1 an ,si la anul trebuie sa ma intorc la lucru .Pentruca serviciul meu este unul solicitant si stresant as vrea sa ma transfer la un alt loc de munca mai convenabil si de loc fara sa mai fac naveta 30km .Se poate face transferul? si care sunt drepturile angajatului parinte?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 14 Mai 2013
1. In actualul Cod al Munci nu mai este reglementat transferul ..

2. Daca doriti sa va angajati in alta parte la terminarea CCC, atunci la terminarea CCC faceti cerere de incetare a suspendarii CIM , precum si de incetare a c.i.m.
Acest lucru trebuie sa-l faceti numai dupa ce ati incheiat c.i.m. cu angajatorul nou.

3. Legea nr 202/2002, art.10 alin.7 , prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Pentru a intelege de ce este obligat sa va reprimeasca inapoi la revenirea din CCC ar trebui sa se posteze un rezumat al teoriei generale a dreptului ...
Pe scurt , unui drept subiectiv aparţinând unei persoane îi corespunde, de regulă, o obligaţie corelativă a unui alt subiect de drept, adică a persoanei căreia i se pretinde să dea ceva ori să aibă o anumită conduită faţă de titularul dreptului subiectiv.
Asadar, potrivit acestui principiu angajatorul este obligat sa va reprimeasca inapoi la revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la lucru din concediul de crestera copilului vtundem vtundem Buna ziua! Peste 3 luni imi reiau activitatea la locul meu de munca. Lucrez in ture si am un post mai solicitant/stresant iar din cauza anumitor probleme de ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa ccc rbigiu rbigiu Sotia mea este in concediu crestere copil pana in august, cand vor trece cei doi ani de concediu. Intrebarea mea este: cei de la locul de munca au obligatia sa ... (vezi toată discuția)
Ccc2 Fojuh Fojuh bună ziua. eu sunt în ccc1 copilul împlinește 2 ani în data de 27.03.2020 sunt din nou însărcinată iar bebe 2 ar trebui sa se nască la începutul ... (vezi toată discuția)