avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum ies din CRB
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum ies din CRB

In anul 2005 am cumparat un produs prin rate la [editat]. Am plecat din tara urmand ca partenerul meu din acea perioada sa se ocupa de rate.Dupa cateva luni cand m-am intors acasa, am vazut ca tot veneau somatii pentru neplata, telefoane la fostul loc de munca si asa mai departe. Dupa aproape jumatate de an in care am fost dusa de nas ca e o greseala de la banca...etc, mi-am dat seama ca de fapt "domnul" nu platise nici o rata cu toate ca primea de la mine bani in mod regulat in acest scop.
In fine, creditul a fost achitat integral in 2006, si de atunci am incercat sa ma consolez cu ideea ca 5 ani nu o sa mai fac nici un imprumut. Sincera sa fiu nici nu aveam nevoie asa ca mi-am scos din minte complet acest lucru.
Acum 2 ani am fost la banca pentru o descoperire de card si m-au anuntat ca m-au gasit in CRB.
Am facut cerere la [editat] ca sa inchid contul respectiv, nu imi spusese nimeni ca acest lucru trebuia facut de la achitarea creditului, dar dupa o noua verificare inca figuram in CRB.
In decemrie am cerut o situatie la Biroul de Credit si am remarcat cu stupoare ca inca figurez la ei ca rau platnica.
Intrebarea este urmatoarea: e normal sa imi apara numele acolo dupa 7 ani??
Unii spun ca 7 ani dureaza pana sa te scoata de pe lista, altii ca doar 5 ani. Ce trebuie sa fac exact ca sa fiu sigura ca daca vreau un imprumut in viitor nu voi avea probleme din aceasta cauza.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:20, 14 Mai 2013
Informatiile din CRB sunt pastrate timp de 7 ani de la data inscrierii. Bancile mai consulta si Biroul de Credite si probabil apareti si aici in "lista neagra". Aici informatiile sunt pastrate 4 ani de la data ultimei actualizari transmise cu privire la situatia creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitati obtinere credit- nominalizare in baza de date ca rau platnic tavy_avy tavy_avy Buna seara. Vreau sa stiu daca mai pot face un credit de nevoi personale daca sunt inscris la Biroul de credit si CRB ca rau platnic!?! Am avut restante mai ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp esti scos din evidenta centralei de riscuri bancare zzanetta zzanetta Am avut un credit la BCR in 2005 , dupa o luna de neplata am fost preluat de EOS-KSI ,cat timp figurez la CRB , dupa ce perioada pot fi scos din CRB mai am ... (vezi toată discuția)
Evidenta biroul de credit puncuskaa puncuskaa daca am luat doua credite (produse in rate) in 2004 si nu am platit ratele oare mai figurez in baza de date al biroului de credit ca rau platnic? sau datoriile ... (vezi toată discuția)