avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare la executarea silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare la executarea silita

Buna ziua!
Ce influenta are aceasta contestatie asupara executarii silite? adica eu am demarata executarea silita, executorul a cerut adrese pt depistarea bunurilor, acestea din urma fiind depistate,

Intimatul a facut contestatie la executare si o contestatie in anulare, mi se pare putin suspect ca la contestatia la executare termenul este peste 2 saptamani iar la contestatia in anulare peste 1 an si 2 luni.

Ce vreau sa stiu este daca pana la solutionarea contestatiei in anulare executarea poate decurge sau trebuie sa asteptam termenul respectiv?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 14 Mai 2013
Executarea silita va continua.
Singura varianta de oprire a executarii silite este formularea de catre dvs a contestatiei la executare prin care sa solicitati si suspendarea executarii.
Separat putei formula cerere de suspendare provizorie a executarii in temeiul prevederilor art. 403 C.pr.civ.

Art.403 Pana la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta, in afara de cazul in care legea dispune altfel.
Daca bunurile urmarite sunt supuse stricaciunii, pieirii sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea pretului.
Asupra cererii de suspendare formulate potrivit alin. 1 si 2 instanta, in toate cazurile, se pronunta prin incheiere, care poate fi atacata cu recurs, in mod separat.
In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta. Incheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile in bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare executare silita redactata gresit nordsat nordsat Buna ziua, Ca urmare a neachitarii ratelor la un credit de nevoi personale in euro, am ajuns in situatia de executare silita atat eu cat si sotia mea care ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)