avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Microintreprindere

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Mi-am infiintat un SRL in martie ca si platitor de impozit, acum imi doream sa schimb si sa devin micro. Am inteles ca nu mai pot face acest lucru acum, este adevarat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: And_M , utilizator 11:22, 14 Mai 2013
Buna ziua,

In mod normal ar fi trebuit sa va inregistrati in mod obligatoriu ca microintreprindere potrivit art.112^2, alineatul 4) din CF, care precizeaza ca:
O persoană juridică română care este nou-înfiinţată este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. d) este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerţului.

Cred ca cel mai bine este sa verificati vectorul fiscal pentru a fi sigur de informatiile care au fost transmise de Registrul Comertului catre ANAF.
Puteti verifica acest aspect intr-o masura(cel mai bine ar fi sa faceti o vizita la ANAF, sau daca detineti un certificat digital sa accesati portalul ANAF in sectiunea Dosar fiscal) aici:
[ link extern ]

Numai bine
Va multumesc pentru raspuns.
O doamna de la ANAF mi-a spus ca nu se poate, insa nu era foarte sigura pe ea si nici nu mi-a dat prea multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 zolisoft2014 zolisoft2014 La multi ani tuturor! In 2022 am fost microintreprindere fara angajat. Am angajat o persoana cu actele in regula (medicina muncii, contract cu 90 zile proba, ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere - venituri din consultanta irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta va rog cu o informatie va rog? Microintreprindere ce desfasoara activitati de consultanta .Cum imi calculeaz acei 20% pt a ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala infiintare firma andreea20ro andreea20ro buna ziua,la infiintarea unei firme s-a bifat in declaratia pentru vectorul fiscal impozit pe profit si certificatul constatator si CUI-ul au iesit ... (vezi toată discuția)