avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuzul platii
Discuție deschisă în Executare silită

refuzul platii

daca un debitor refuza sa faca plata (din diverse motive: lipsa banilor, bataie de joc) in urma primirii unei somatii de plata care este urmatorul pas care ar trebui facut?
multumesc,
un naiv tepuit
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 09:46, 12 Septembrie 2006
Ce acte doveditoare ale datoriei aveti si ce bunuri are debitorul pentru o eventuala executare silita? Sunt necesare aceste lamuriri pentru a aprecia sansele intr-un eventual proces precum si utilitatea acestuia. Av. C.S.
multumesc
am un acord de incetare a unui contract de prestari servicii (servicii pe care eu le-am achitat conform intelegerii din contract si pentru care am factura si chitanta) in care debitorul isi ia angajamentul de plata a sumei. nu stiu ce bunuri are firma respectiva (sau daca are, sper ca da). voi discuta cu o/un avocat si voi trimite o somatie de plata. nu stiu insa ce s-ar intampla daca mi-ar refuza plata (nu m-ar mira)
Pe mine m-ai bagat in ceata. Ai somatie de plata pe O.G.5 sau trebuie sa o obtii deacum?
imi cer scuze pentru lipsa de coerenta, nu imi este cunoscuta procedura de aceea omit elemente esentiale. in acest moment nu am initiat nici o procedura pentru ca, de buna credinta fiind, am tot acordat amanari pentru plata. intentionez sa recurg la somatia de plata pentru ca intrunesc conditiile necesare.

va multumesc
Stimate domn,
Somatia de plata nu o trimite avocatul. El formuleaza doar o cerere la instanta prin care solicita acesteia sa emita somatia. Instanta emite aceasta somatie numai daca va constata ca aceasta creanta a dvs. este certa, lichida si exigibila. Hotararea instantei, daca va este favorabila, o puneti pune in executare prin intermediul unui birou de executari silite. Aceasta este una din caile de recuperare a creantei dvs. Cea mai scurta si mai putin costisitoare.
Av C.S.

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)
Facturi neplatite sindicalistul sindicalistul am prestat servicii catre o societate in baza unui contract. am emis facturile. firma respectiva nu le achita - ce e de facut?????????????? (vezi toată discuția)
Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)