avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Motiv divorþ :Pãrãsire de domiciliu sau Abandon de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Motiv divorþ :Pãrãsire de domiciliu sau Abandon de familie sau...?

În cazul în care unul dintre soţii părăseşte domiciliul conjugal(pleacă din ţară),de acord comun, pentru o perioada mai mare de timp,ulterior ia şi copilul cu el(ea),iar celălalt soţ rămâne cu tote datoriile pe cap(împrumuturi în bancă mari +etc.),fără nici un ajutor,cu ce motiv se poate înainta divorţul?
Parasirea domiciliului conjugal , chiar de comun acord , ar putea fi inovcat, in anumite conditii , ca si motiv de divort.
A existat vreo promisiune ca va reveni in tara ? in ce scop a plecat ? Toate aceste aspecte sunt foarte importante.
Dati-ne mai multe informatii despre relatia dvs de cuplu , poate identificat si alte motive de divort....
Buna ziua ,

Motive pot fi multe din ceea ce dvs ne ati precizat succint in cateva randuri , insa parasire de domiciliu nu poate fi deoarece asa cum ati spus a plecat de comun acord , nu l a parasit , poate fi un abandon de familie desi nici acesta nu s-ar incadra foarte bine la ceea ce ne ati comunicat mai degraba puteti solicita instantei care oricum va pronunta o sentinta de desfacerea casatoriei sa desfaca casatoria pe acest motiv al plecarii din tara pentru o perioada foarte lunga de timp fara ca sa mai doreasca sa se reintoarca , poate chiar din cauza unei relatii extraconjugale pe care o poate avea deja acolo. Depinde , incercati sa imi da ti mai multe detalii. Va multumesc, Av Lupu Roxana
Celalalt sot doreste sa se mai intoarca in domiciliul conjugal? Intretine cumva relatii extraconjugale? Ati discutat varianta divortului? mai multe detalii...
Divortul poate fi cerut pentru mai multe motive temeinice. Dupa scurta relatare inteleg ca si-a negijat relatiile de familie prin lipsa de comunicare si necontribuirea la cheltuielile gospodaresti. Acestea ar fi motivele care se desprind din nrelatarea d-voastra.
Mulţumesc pentru răspuns!
Deci ,să intrăm în amănunte ,despre ce este vorba mai exact!
În 2004,de comun acord soţia a plecat din ţară ,cu contract de muncă ,totul legal!Visul nostru era să n-e mutăm dintr-o zoMulţumesc pentru răspuns!
Deci ,să intrăm în amănunte ,despre ce este vorba mai exact!
În 2004,de comun acord soţia a plecat din ţară ,cu contract de muncă ,totul legal!Visul nostru era să n-e mutăm dintr-o zonă defavorizată,unde locuiam în oraşul meu natal(defapt şi ea tot din aceaşi zonă provine) pentru binele fetiţei(acum 16 ani are).Eu am rămas cu fetiţa.La accea vreme lucram în cadrul MApN şi făceam naveta în altă localitate.Pe lângă serviciu binenţeles aveam obligaţia de a avea grijă de fetiţă,atunci în clasa IV.Găteam,spălam,curăţeni etc.În mai 2005,din cauza unei erori trebuia să vină acasă pentru clarificarea situaţiei.Am trăit atunci numai din salariul meu,ea n-eavănd servici în ţară.Din banii srănşi de ea am plătit avansul pentru o maşină nouă.În Decembrie 2005 am ieşit la pensie.În ianuarie 2006,a plecat din nou din ţară,cu acte în regulă.Eu cu fetiţa ne-am mutat la tata,în oraşul meu natal.M-am angajat,am înfiinţat un SRL.Lucram în două locori.De dimineaţa pănă seara.Seara găteam,spălam,călcam,aveam grijă de fată,eram si mamă şi tată.Alergam toată ziua.Pănă la urmă am renunţat la un servici.În ianuarie 2007 am luat împrumut din bancă,de bază venitul ei din străinătate pentru achiziţionare unui apartament.Avansul am plătit din salariile compensatorii obţinuţi la ieşirea la pensie urmând să n-e trimită bani pentru rate şi renovarea apartamentului, soţia.Singur am rezolvat de la acte pănă la finalizare lucrărilor.Iarăşi alergări şi alergări de dimineaţa până seara.ªi care a fost mulţumirea?Nimic nu-i plăcea cu toatecă nu făceam nimic fără acordul ei.Numai certuri prin telefon.Că nu m-a iubit niciodată,că de mult divoţa de mine dar nu erau de acord părintii,că nu-şi dorea copil de la mine etc.,numai jigniri.După 20 de ani de convieţuire am ajuns la concluzia că totul a fost o minciună.Am ajuns la concluzia că 20 de ani am iubit pe cine nu trebuia. Nu odată a zis de divoţ.Încet încet şi fetiţa a trecut de partea ei.Nu putem sta de vorbă cu nimeni,mai ales de sex opus.Trăiesc în societatea actuală,nu sunt o fire izolată.Dacă întărziam de la cumpărături sau ieşeam undeva, raportul era deja dat!Unde am fost ,cu cine?Sunau telefoanele! În schimb fata putea să întărzie pănă la 10-11 seara,era învoită de mamăsa.Nu conta părerea mea!Pe ea cine o monotoriza,acolo,departe de orce cunoscut?Putea umbla cu orcine,să facă orce!Nu o acuz de absolut nimic,dar ştiu că umbla şi la distracţii cu colegele...Eu nici măcar la un spectacol nu puteam merge!Venea scandalul!Fata avea deja cercul ei de prieteni,nu venea cu mine.Eu am sufletul curat atât ştiu şi prost am fost!Cu gura ei a zis că nu m-a iubit şi ce n-a mai zis! !În octombrie după o ceartă zdravănă,a venit croit că ne despărţim!Dar de fapt de mult nu mai suntem împreună!Pe urmă brusc nu mai voia!A zis că tot ce a zis nu este adevărat!Nu mai recunoştea nimic!Dar de data asta am tras linie!Nu mai are rost să n-e mâncăm zilele!Am obosit din toate punctele de vedere!Pe urmă a venit şi şantajul,dacă divorţez plecă cu fată cu tot!Aşa şi fost.Nu aveam de eles,nu puteam să n-o las!Avea procură notarială,semnată de mine valabil un an de zile,redactat,legalizat din vacanţa de vară(au fost împreună la ea toată vacanţa de vară)Prostie am făcu eu, cererea de retragere-transfer,de la liceu e semnată de mine!Deci am rămas singur cu toate datoriile(mari),nu trimite nici o iotă! N-o interesează nimic!( Nu merg nici afacerile de la firmă)Am ajuns să iau tratament pentru stres!Sunt la pămint cu nervii!Am rămas piele şi os!ªi ultima variantă,mai nou eu am obligat-o să plece,n-o las să vină în ţară!Am zis că poate să vină oricănd în ţară,împărţim omeneşte şi fiecare pe drumul lui.Problema e că umblă cu lucruri slabe,acolo şi-a cumpărat maşină acum 2 ani! Are bani puşi deoparte ,cea ce eu nici nu pot să dovedesc,cu toate că tot ce a făcut este şi meritul meu!Eu am pus tot sufletul şi toată munca în această căsnicie.A minţit că a vândut maşina...oare?
Dacă reuşesc să ies din criza actuală şi ajungem la partaj(că aşa vrea-juridic)vrea căt nu-io fi ruşine,binenţeles are tot dreptul,după lege cel puţin ½ din tot,cu toate că eu plătesc în întregime,cu toate sacrificiile,inclusive de sănătate.Dar ce a realizat ea acolo,eu nu am nici un drept!Frumos,nu?Fata are 16 ani,e frumoasă deşteaptă,bine că am avut grijă de ea şi la bine şi la rău!ªi mulţumirea care e?Era numai obligaţia mea,nu?!
Motive deci ar fii destule!Numai merge!Eu sunt singurul vinovat că am lăsat să se ajungă până aici.Problema este că e egoistă,nu se uită numai la ea!Distruge şi viaţa fetei!N-o interesează nimic,nici dacă pierdem tot!După ce s-a răzgăndit de divorţ,are un singur scop,să se răzbune,de ce nu mai înghit histericalele(defapt s-a umplut paharul)!Nu au importanţă pierderile pentru ea!
Împortanţă are şi cine înaintează divorţul?ªi sub ce motiv?!Poate să spună că a trebuit să plece din ţară din cauza mea?Cu toate că a fost de comun acord,dar sub formă verbală?Acum ea se bazează pe faptul că nu dispun de bani ca să înaintez eu divorţul şi umblă şi cu ameniţări că mă lasă fără nimic!ªtie ea ce să facă!E susţinută,învăţată de cineva!
Vă mulţumesc pentru răbdare

Alte discuții în legătură

Divort ContSters167014 ContSters167014 Buna seara.sunt casatorita de 5 ani Din luna iulie 2010 sotul meu ma inseala cu fosta lui iubita casatorita si ea in momentul de fata.(Noi ne aflam in Italia ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act de mana semnat Dan Mihai Dan Mihai Buna seara Va rog din suflet , am si eu o problema cu Sotia de 4 saptamani a plecat de acasa , a venit mama ei sora ei , si a luato de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)