Buna seara.sunt casatorita de 5 ani Din luna iulie 2010 sotul meu ma inseala cu fosta lui iubita casatorita si ea in momentul de fata.(Noi ne aflam in Italia de 12 ani de zile avem un apartament aici dar nu asta este important,importanta este fetita noastra de 7 ani)in luna iulie din 2010 am mers acasa in concediu ,si dupa doua zile de concediu sotul meu era deja o alta persoana (incepuse sa ma insele deja si atunci a inceput sa ma invinovateasca din orice ca in ultimul timp am fost rece cu el si multe,multe altele. INCREDIBIL :PERSOANA CU CARE MA INSEALA IN SAPTAMANA IN CARE NOI ERAM IN ROMANIA SE CASATOREA DECI, SOTUL MEU A MERS CU EA LUNI,MARTI,SI MIERCURI SI EA SAMBATA SA CASATORIT. VA VINE SA CREDETI?SI DE ATUNCI CONTINUA POVESTEA(sotul acestei persoane este si el in Italia munceste aici)Sotul meu munceste pe camion este plecat toata saptamana,eu am lasat munca pentru a ma putea ocupa de copil nrmal de comun acord cu el,eu zic ca sunt o mama buna fetita are rezultate bune la scoala,ingrijita si foarte educata,Pe 6 ianuarie sotul meu mi-a zis ca vrea sa divorteze ca o iubeste pe pers.respectiva.Va rog sa-mi raspundeti sa-mi dati un sfat ce ar trebui sa fac?Dupa 12 ani de sacrificii printre straini ma arunca la gunoi ca pe o matura ma simt ranita si abandonata nu as suporta sa-mi pierd fetita Ce sa fac?Va multumesc pentru raspuns.#-o
De vreme ce sotul are o relatie extraconjugala, relatie este grav si iremediabil vatamata, puteti divorta din culpa exclusiva a sotului parat .
( la prima zi de infatisare , conform art . 132 din Codul de procedura civila, actiunea introductiva de instanta poate fi modificata, in sensul culpei comune , fara motivare, sau in sensul divortului prin acord ).
In ceea ce priveste incredintarea copilului minor, spre crestere si educare, atata vreme cat dumneavoastra ii oferiti sustinere, materiala si afectiva, aveti o locuinta , nu aveti de ce sa fiti ingrijorata.
Plata pensiei de intretinere va fi raporata la venitul net realizat, de la data introducerii actiunii, in caz ca tatal a tratat cu superficialitate obligatiile parentale, neoferind suport banesc propriului copil , sau de la data pronuntarii, in caz ca obligatia de intretinere a fost indeplinita de catre acesta .
In privinta numelui, puteti solicita instantei de judecata pastrarea numelui dobandit prin incheierea casatoriei , sau revenirea la numele avut anterior.
(in caz ca va exista acordul fostului sot, nu va fi necesara o argumentare convingatoare , pentru mentinerea numelui ).
Bunurile dobandite de la data casatoriei sunt comune , pot fi cuprinse in masa partajabila.( art 30 din Codul familiei).
ganditi-va daca doriti sa divortati sau nu, daca veti ramane in italia sau reveniti in tara . va trebui sa gasiti de lucru, sa va puteti intretine pe dvs si copil.
mai lasati-l o perioada, poate isi aduce aminte ca iubita s-a maritat.
Multumesc mult pentru raspuns.este dansul care vrea divortul imi zice ca este indragostit iar amanta lui ce ar avea de pierdut daca divorteaza? are o fetita de doi ani cu o alta persoana,este casatorita cu altul si intre timp distruge familia mea.daca as merge in Romania ar suferi copilul este nascuta aici,merge la scoala aici,are prieteni stiti cum e ....este divers iar eu am lasat munca pentru a avea grija de copil pentru ca el este tot timpul plecat(sofer pe camion).chiar nu stiu unde sa bat capul sa-i dau divortul sau nu?Si daca nu as fi de acord?Imi este greu sa renunt dupa atatea ani de sacrificii printre straini.Multumesc din suflet.
ma gandeam ca poate ar fi mai avantajos pt dvs sa divortati in Italia(daca veti merge pe calea asta), poate aveti mai multe drepturi ca femeie si ca mama, macar veti avea pensie pt copil raportat la veniturile lui. consultati un avocat acolo
Divort
mam casatorit la varsta de 17 ani constransa de situatie pentru ca am crescut la o fundatie si aveam o sora mai mica , mi sa spus ca daca nu ma casatoresc cu ... (vezi toată discuția)