avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort copii strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort copii strainatate

sunt cu ea de 3 luni de zile dar ea e casatorita si venita in Italia de 8-9 luni cu gandul sa divorteze. au 2 copii impreuna baiat 6 si fetita 11. ea a incercat sa faca tot posibilul sa refaca familia dar nu il mai iubeste...nu mai simte nimic pentru sotul ei de multi ani...vrem sa luam copii langa noi...ce e de facut si ce riscuri pot aparea...sotul ei nu stie de relatia noastra...
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:00, 11 Februarie 2010
Sotul ei roman? Casatoria incheiata in Romania?
Sa-si angajeze un avocat si el se va ocupa de divortul ei in fata instantelor romane.
Bine ar fi nici sa nu stie sotul ei de relatia voastra pana nu se termina divortul si incredintarea minorilor.
Mai intai trebuie sa introduca actiunea de divort in care se va transa si incredintarea minorilor. Pentru incredintare unuia sau altuia dintre parinti este necesar sa se faca dovada posibilitatii de intretinere, educare si nu in ultimul rand de interesul minorului.
Va trebuie un avocat bun pentru reusita.
intrebatorulnestiutor a scris:

sunt cu ea de 3 luni de zile dar ea e casatorita si venita in Italia de 8-9 luni cu gandul sa divorteze. au 2 copii impreuna baiat 6 si fetita 11. ea a incercat sa faca tot posibilul sa refaca familia dar nu il mai iubeste...nu mai simte nimic pentru sotul ei de multi ani...vrem sa luam copii langa noi...ce e de facut si ce riscuri pot aparea...sotul ei nu stie de relatia noastra...

probabil daca incerca cu adevarat, reusea...;) ar trebui sa mai incerce..:confused:
Daca nici cum nu reuseste, poate deschide o actiune de divort si sa ceara incredintarea minorilor.Ar fi bine sa contacteze un avocat si acesta sa o ajute sa faca toate demersurile necesare si sa o asiste in instanta.
un sfat in calitate de om nu de avocat va dau: nu va bagati, nu o sustineti in nici un fel pe "ea", in demersurile ei de a se desparti de tatal copiilor ei... ce simte sau nu simte pentru "el" e o problema ce este si trebuie sa ramana intre "ei doi". De unde stiti ca maine, poimaine, nu se satura si de dvs si va face tot posibilul sa tina relatia ce o veti avea dar fiindca nu va mai simti nimic fata de dvs, isi va lua din nou campii? Noi oamenii, avem obiceiul sa respectam un anumit tipar comportamental ce in linii mari ramane acelasi... revenind la problema ei, lasati-o sa -si rezolve singura, cum stie mai bine problema ce o are cu sotul ei... Nu dvs ati bagat-o in aceea relatie si cum a stiut sa intre sa faca bine sa afle singura si cum sa scape... ar fi si pacat la Dumnezeu sa despartiti o familie cu doi copii pentru ca aveti cu ea o aventura de 3 luni.. ia uitati-va in sufletul dvs si vedeti daca veti fi alaturi de copii aia neviniovati si de pacatoasa de ea si peste cativa ani asa cum ar face o un parinte si un sotz bun?
Ca avocat, va pot spune ca ea trebuie sa introduca actiune de divort, in romania, la judecatoria in raza careia a avut ultimul domiciliul cu sotul si asta nu se poate fara sa afle el ca urmeaza sa divorteze, ca va fi si el citat si chemat in judecata..Si trebuie audiati martori, trebuie facuta ancheta sociala pentru incredintarea copiilor minori, unde sa se faca ancheta pentru domiciliul ei? in italia, unde stati dvs si udne vreti sa o primtiti cu copii cu tot? Nu prea cred!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iulia_25 iulia_25 Sunt casatorita de 11ani si am doi copii de 3respectiv 8 ani .De curand am aflat ca sotul meu are o relatie de aproape 9 ani cu o femeie. Neaga totul dar ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain elena40 elena40 As dori sa stiu daca in urma unui divort de un cetatean cipriot,legea mi-ar incredinta copilul minor mie...mentionez, casatoria a avut loc in Romania,dupa care ... (vezi toată discuția)
Divort pirvuanina pirvuanina Am in familie,un nefericit var,care a fost parasit de sotie,acum 4ani,lasind-ul cu 2,dintr-e cei 3 copii,nascuti in timpul casniciei.Sotia a luat copilul cel ... (vezi toată discuția)