avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere D205 pentru impozitul pe dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere D205 pentru impozitul pe dividende

In luna mai se va aproba distribuirea de dividende catre asociati. Stiu ca impozitul pe dividende se retine si se declara in luna urmatoare platii dividendelor. Trebuie sa depun in numele firmei platitoare sau a asociatilor declaratia 205 pana anul viitor in 28 februarie?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 17:23, 14 Mai 2013
Reţinerea, declararea şi plata impozitului pe dividende distribuite persoanelor fizice

Veniturile sub formă de dividende acordate persoanelor fizice se impun cu o cotă de 16% din suma acestora.
Calculul, reţinerea şi plata impozitului pe veniturile sub formă de dividende revine persoanelor juridice, odată cu plata dividendelor către acţionari sau asociaţi. Termenul de virare a impozitului este până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se face plata.
Impozitul pe dividende se declară la rândul 12 „Impozit pe venituri dividende distribuite persoanelor fizice” din formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” şi se plăteşte la Bugetul de stat.
Plătitorii de venituri din dividende au obligaţia depunerii formularului 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit”, până la 30 iunie anul următor realizării venitului.
Atenţie! În cazul în care dividendele distribuite atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)