avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Monument istoric
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Monument istoric

Problema mea este urmatoarea:
Un imobil istoric, nu are destinatie de locuinta, niciodata nu a avut, sunt doar societati comerciale, iar pe vremea comunistilor a fost folosit de o institutie de stat, care a construit niste anexe, respectiv magazii si garaje, constructiile fiind inscrise in CF.
Dupa revolutie proprietarul majoritar al cladiri, un SA, a daramat aceste magazii, renovand fatada intregului imobil, curtea, etc.
O magazie care este a altui proprietar, a ramas in picioare.
SA ameninta ca va cere demolarea acestuia, proprietarul vrea sa schimbe destinatia spatiului din magazie in SAD si sa o folosesca ca atare, si bineinteles sa renoveze acest spatiu, inclusiv fatada exterioara a acestuia (SA nu a inclus in planul renovare aceasta magazie)
Fiind inscris in CF si platind impozit se poate cere demolarea magaziei?
Daca da, noul proprietar nu ar trebui sa fie despagubit de Primarie pentru demolare, deoarece nu el a construit respectiva magazie, ci a fost realizata acum aproximativ 40-50 de ani?
Ce se intampla daca cere schimbarea destinatiei spatiului si Comisia de Urbanism respinge cererea?

Alte discuții în legătură

Modificare partiala destinatie spatiu locuinta fara modificari structurale tizy tizy Buna ziua, Detin o proprietate cu ipoteca (cu sarcini: interdicția de înstrăinare, grevare, dezmembrare, închiriere, demolare). In CF sunt detaliate ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Autorizatie inchidere balcon t_alessandra t_alessandra Buna ziua, Acum o saptamana am terminat de renovat apartamentul si am aflat de la o vecina cum ca mi-ar fi trebuit autorizatie pentru a inlocui 2 geamuri de ... (vezi toată discuția)