avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie inchidere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie inchidere balcon

Buna ziua,
Acum o saptamana am terminat de renovat apartamentul si am aflat de la o vecina cum ca mi-ar fi trebuit autorizatie pentru a inlocui 2 geamuri de la balcon cu BCA.In concluzie, in loc de 4 geamuri cate erau inainte la balcon,am decis sa zidesc in deapta si in stanga si sa imi las doar 2 geamuri.

Doamna respectiva mi-a spus k am stricat fatada blocului si ca voi primi amenda de la primarie deoarece nu este voie sa fac asa ceva.Sunt multi altii de la alte blocuri care au facut acest lucru fara autorizatie si nu au patit nimic.....

Intrebarea mea este ce pot face acum dupa ce am terminat totul pentru a nu avea probleme si spuneti-mi va rog daca este adevarat ceea ce mi-a spus vecina, daca pentru o schimbare atat de minuscula:(( este nevoie de autorizatie.Nu este vorba de daramat pereti de sustinere sau ce stiu eu ce....

Am citit pe internet despre autorizatii pentru construirea unui balcon, etc insa nu am intalnit cazuri ca si al meu.

Va multumesc.O zi minunata.:((

Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 10:38, 19 Aprilie 2016
Conform dispozitii in vigoare ,proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara aceeptul asociatiei de proprietari
Contactati personal presedintele de asociatiei de proprietari si larificati problemac
Multumesc frumos.
Stati linistita si nu agitati lucrurile.
De la primarie nu va veni nimeni sa va intrebe de sanatate decat daca va reclama cineva, iar ceea ce ati facut dv. nu este o problema atat de grava.

Vecina dv. si-o fi terminat problemele ei si isi face altele de la altu'!
Asa ma gandeam si eu k nu va veni nimeni decat daca cineva chiar nu are ce face si va face reclamatie.Insa cum in ziua de azi lumea e destul de nebuna te poti astepta la orice.Am zidit 70 de cm in dreapta si 70 cm in stanga.Am vorbit si cu o vecina din blocul alaturat care a facut acelasi lucru impreuna cu alti 20 de proprietari de apartamente si au spus ca nu au avut nici o problema.Dar pana la urma care este considerata fatada blocului?Blocul meu este in spatele altor blocuri, deci nu este la sosea.Din sosea se vede putin partea pe care am eu ferestrele.Sa fie aceasta fatada blocului?Sau ambele parti sunt considerate fatade?O zi minunata!

Fatada blocului este toata suprafata lui, indiferent ca este sau nu la strada.
Inchiderea balcoanelor a fost la un moment dat considerata nelegala si, iata, acum, se inchid balcoanele chiar si in programul de reabilitare termica.

Cu atat mai mult cu cat si altii din zona au facut acelasi lucru in balcoanele lor, trebuie sa nu va faceti probleme.

Alte discuții în legătură

Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate caramizi Adrianna86 Adrianna86 Buna seara! Am si eu o problema! M-am apucat sa-mi fac curatenie in casa, si prima si prima oara a trebuit sa imi schimb geamurile la bacon, aveam schelet ... (vezi toată discuția)