avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari?

Buna ziua

Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada blocului. Dupa doi ani de la momentul in care apartamentele au fost date in folosinta cativa vecini au inchis balconul fara aprobarea asociatiei de locatari sau al constructorului. Nici macar tipicul fatadei nu a fost respectat. Avand acest exemplu alti vecini incearca acum acelasi lucru. Ce poate face asociatia ? Mentionez ca majoritatea vecinilor nu doresc inchiderea balcoanelor, si in special nu se doreste obtinerea aspectului pestrit al blocurilor vechi.
Cel mai recent răspuns: madanic32 , utilizator 18:53, 18 Mai 2012
1) Mi se pare aiurea acea interdictie din contract.
2) Dvs sunteti proprietar unui apartament care are si balcon,nu al unui bloc,deci ar trebui sa aveti dreptul sa faceti ce vreti cu balconul dvs.
3) orice autorizatie de constructie ca-n cazul dvs cu inchierea balconului ( in termopan presupun ptr a nu bate ploile,zapada ) trebuie o aprobare de la primarie.
madanic32 a scris:

Ce poate face asociatia ?

Nimic. Sa administreze conform legii. Sunt institutii si autoritati care se ocupa de respectarea disciplinei in constructii. Daca acestea se vor sesiza, vor cerceta si vor lua masuri.
Nu cred ca-i deranjeaza pe presedintele asociatiei sau pe administrator faptul ca unii si-au inchis balconul pentru a avea un confort sporit in apartament.

Faceti o sesizare la Primarie. Pentru orice modificare, chiar si pentru inchiderea balcoanelor trebuie autorizatie de la primarie. Nu cred ca vecinii au o asemenea autorizatie
De acord cu dumneavoastra. Nimeni nu are voie sa inchida balconul fara aprobari.
Dar, ma intreb, daca proprietarul obtine autorizatie de la primarie sa-si inchida balconul, oare se simte mai bine vecinul, presedintele sau administratorul care reclama!?
La noi un proprietar priceput a facut demersuri la primarie si pe baza unui dosarel cu explicatii si schite, a obtinut avizul specialistilor din primarie ca toti proprietarii sa-si poata inchide balcoanele. Avem acest aviz la asociatie. Fara costuri pentru nimeni. Doar efortul si buna intentie a unui vecin. Unii aveau balconul inchis inainte altii au inchis dupa obtinerea acestui aviz iar altii nu l-au inchis inca.
Nu ne-a deranjat daca si-au inchis balcoanele. Si-au sporit confortul, au un consum mai mic de energie...
Problema este ca balconul este de tip loggie. In balcon omul a avut aparatul de aer conditionat. Dupa inchidere a scos aparatul pe fatada blocului, asta nu numai ca strica aspectul exterior al blocului ci si izolatia termica din zona respectiva. constructorul a avertizat ca ar putea fi probleme in cazul instalarii pe fatada a aparatelor de aer conditionat.
Asociatia de locatari nu doreste ca aspectul imobilului sa devina la fel cu cel al blocurilor vechi unde fiecare si-a inchis balconul dupa cum dorea. Majoritatea locatarilor au semnat contractul mentionat pentru ca NU doreau schimbarea proiectului. Am sperat ca imobilul asta va fii un condominium ca cele din exterior unde se respecta regulile. E trist ca nu avem nici o masura prin care sa ne protejam imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construit camara in balcon potopea stelian potopea stelian Buna ziua,vreau sa-mi fac o camaruta in balcon ce consta in construirea unui zid din BCA si izolat cu polistiren si zugravit exact culoarea blocului plus usa ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Autorizatie inchidere balcon t_alessandra t_alessandra Buna ziua, Acum o saptamana am terminat de renovat apartamentul si am aflat de la o vecina cum ca mi-ar fi trebuit autorizatie pentru a inlocui 2 geamuri de ... (vezi toată discuția)