avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitate caramizi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitate caramizi

Buna seara!
Am si eu o problema! M-am apucat sa-mi fac curatenie in casa, si prima si prima oara a trebuit sa imi schimb geamurile la bacon, aveam schelet metalic iar acuma ne-am pus termopane, iar cand ne-au scos baietii ramele au cazut cateva caramizi de la balconul vecinii deasupra. Ea si-a renovat balconul acum 3 ani, si cred ca nu si-au prins bine caramizile ca stateau in rama geamurilor noastre. Si ne tot ameninta ca este de datoria noastra, ca o sa cheme politia. Sincer eu vreau sa fac totul asa cum spune legea de aceea as avea mare nevoie de ajutor ca sa stiu ce sa fac. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Adrianna86 , utilizator 10:14, 14 Aprilie 2012
Fatada (inclusiv a balocoanelor) este proprietate comuna.
Cum putea vecina sa amenajeze ceva ce tinea de responsabilitatea asociatiei? Ce rol aveau acele caramizi acolo?
Nu au nici un rol aparte...pur si simplu sunt asezate pe partea de jos a balconului!
Exista situatii de genul celui mentionat de dvs,in special in cazul balcoanelor/logiilor cu "respiratie"
Multi proprietari pentru a asigura etanseitatea balconului renunta si acopera aceasta fanta cu diferite materiale,de regula acordand atentie sporita fetei dinspre balcon
In situatia in care a fost necesara dezafectarea structurii dvs metalice,posibil ca aceasta sa fi fost ancorata de portiunea de constructie superioara
Se impune sa solutionati amiabil
in partea inferioara a balconului erau caramizi decorative, nu cred ca aveau un rol deosebit, neexistant nicio fanta. Initial balconul a fost inchis cu"cornier" si geamuri simple. In decursul anilor caramizile s-au slabit. pana sa schimbam tamplaria balconului caramizile de la balconul vecinului de sprijineau pe tamplaria noastra. Cand tamplaria veche a fost inlaturata acestea nu mai aveau punct de sprijin si noi l-am adunat pentru a nu lovi in cadere trecatorii.
vecina si-a montat tamplarie PVC acum 2-3 ani, iar fatada exterioara a fost data cu un var, dar caramizile nu au fost intarite.
Vecina sustine ca din cauza noastra, ca am "zguduit: blocul au cazut.
Din punct de vedere legal e de datoria mea sa le fixez?
cum pot dovedi ca de fapt ele erau slabite si nu din vina mea au cazut?
in niciun caz nu vreau sa ajung in instanta, dar nici nu sunt de acord sa platesc o lucrare pe care de fapt ei nu au facut-o niciodata!
@ elga50: am inteles ca renovarea fatadei revine in sarcina asociatiei, dar asociatia ma poate acuza de ceva?
va multumesc mult pentru sfaturi!
tare mi-as dori sa rezolv problema asta, caci vecinii astia sunt putin cam ciudati si toata lumea ii deranjeaza, ei sunt cei mai destepti si ei nu deranjeaza pe nimeni! asta zic ei!
va rog din suflet un raspuns cat mai repede!
In privinta vecinilor, n-au decat sa faca pe desteptii si corectii cat vor, nici ei, nici dv. nu aveti a repara, a varui sau a face alta lucrare pe fatada (in afara de inchiderea balconului pe spatiul strict al spatiului acesta) .
Cand si-a inchis ea balconul nu a zguduit blocul? A varuit fatada peste caramizi? Haideti, doamna, ca va faceti probleme degeaba
Faptul ca dv. ati adunat caramizile decorative e un lucru bun.
Asociatia daca vrea sa repare fatada, daca ii sta mintea la asa ceva, n-are decat sa cheme alpinistii, sa le puna caramizile adunate de dv. in brate si sa ii puna la treaba. De platit plateste asociatia.
Nu va poate acuza nimeni ca ati desprins caramizile deoarece, daca erau montate cu simt de raspundere nu se desprindeau sau, altfel spus, in timp, chiar daca dv. nu inchideati balconul, ele s-ar fi desprins oricum, asa cum se vede la blocurile care au aceste caramizi decorative pe fatada, portiuni intregi desprinse....

Alte discuții în legătură

Fatada balconului fatadabalcon fatadabalcon Acum 4 ani am achizitionat un apartament cu un mic balcon de 2 mp. Fatada balconului este realizata din placi decorative din beton sudate in cateva puncte de o ... (vezi toată discuția)
Termoizolatie cu probleme !!! mixandra mixandra Anul trecut blocul in care locuiesc a fost izolat termic dar firma care a executat aceasta lucrare nu a luat in consideratie faptul ca la tamplaria tip ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru construire balcon Andreia08 Andreia08 La sfarsitul anului 2014 m-am gandit impreuna cu 2 vecini ca ne-ar prinde bine un balcon. Locuim la parter-inalt , deasupra unor spatii comerciale. In 2015 ... (vezi toată discuția)