avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termoizolatie cu probleme !!!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termoizolatie cu probleme !!!

Anul trecut blocul in care locuiesc a fost izolat termic dar firma care a executat aceasta lucrare nu a luat in consideratie faptul ca la tamplaria tip termopan exista in rama niste fante pentru scurgerea apei de ploaie in momentul in care fereastra este in pozita rabatat. Am sesizat aceasta gresala de executare atat celor de la asociatia de propietari cat si celor de la firma de constructii deoarece eram ingrijorata ca nu cumva in momentul in care va ploua , apa nemaiavand pe unde sa se scurga va intra in casa, din pacate nici cei de la firma si nici cei de la asociatie nu au luat in consideratie cele reclamate de mine. Dar anul acesta am constatat (a fost o perioada cu multe ploi) ca apa se scurge totusi ....undeva, iar acest undeva este sub poliesterul si tencuiala aplicata pe fatada blocului existand riscul ca la un moment dat aceasta tencuiala sa se desprinda si sa cada. Problema mea este urmatoarea: vreau sa stiu daca sunt responsabila de eventualele prejudicii produse de prabusirea unor bucati de tencuiala.Mentionez ca blocul in care locuiesc este o cladire cu 12 etaje, situat intr-o zona centrala iar traficul pietonal este destul de intens .
Cel mai recent răspuns: mixandra , utilizator 11:34, 28 Aprilie 2011
Problema aceasta trebuie semnalata conducerii asociatiei dv. care poate lua legatura cu firma care a executat lucrarea pentru a gasi niste solutii tehnice de remediere.
Cu acea firma sau cu alta.....
Am depus o notificare la asociatie , am contactat telefonic si firma care a facut lucrarea, desii nu eu trebuia sa fac asta, cei de la asociatie au spus ca ...sunt cusurgie iar cei de la firma m-au dus cu presul pana si-au strans schelele, am chemat si un specialist (inginer constructor) care mi-a explicat ca acea apa scursa sub tencuiala ingheata iarna si atunci se produce prabusirea tencuielii. Sunt ingrijorata pentru- ca la unul din blocurile vecine care au facut o lucrare asemanatoare, in iarna aceasta a cazut o bucata de tencuiala de marimea unui perete de apartament dar au avut noroc pentru-ca bucata de tencuiala a cazut pe un spatiu verde si nu a fost nimeni ranit, noi avem numai spatiu pietonal in jurul blocului. Chiar daca pare ca sufar de sindromul "drobului de sare" eu cred ca ingrijorarea mea este legitima.
Aveti glafuri la ferestre?
Nu sunt foarte sigura ca stiu la ce se refera intrebarea dv. dar ....nu am nici un fel de glafuri adica nimic facut de mine , doar cele originale ale blocului, acea tencuiala din jurul golurilor de fereastra.
Bun! Ca sa evitati ca apa sa se strecoare pe sub izolatie puteti sa va montati glafuri exterioare...sau si mai bine niste pervazuri din faianta, gresie, mai late decat cele originale tencuite ale blocului.

Alte discuții în legătură

Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei Elian_Cismileanu Elian_Cismileanu Buna ziua, Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009. Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri administratia de locatari Mihai 2009 Mihai 2009 Doresc sa stiu care sunt sansele de a castiga un proces cu o asociatie care a facut in ultimi 3 ani reparatii gresite sau cu firme fara sa aiba garantiie la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa blocului - asociația nu mă ajută crialex crialex Buna ziua. As vrea sa ma ajutați cu un sfat, daca se poate... Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. Din martie 2019 am probleme cu ... (vezi toată discuția)