avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu terasa blocului - asociația nu mă ajută
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu terasa blocului - asociația nu mă ajută

Buna ziua.
As vrea sa ma ajutați cu un sfat, daca se poate...
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. Din martie 2019 am probleme cu infiltratiile in tavanul din sufragerie.
Am înștiințat asociația, însă mi s-a spus sa aștept pt ca blocul este inclus în programul de reabilitare și va fi refăcută și terasa.
Lucrarea la terasa s-a început abia în luna iunie a acestui an, însă de atunci, nu doar ca problema mea nu s-a rezolvat, ci s-a agravat.
Dacă înainte tavanul se uda doar după câte o ploaie mare și se usca in câteva zile, acum este ud continuu și efectiv picura apa.
Este distrus complet pe o suprafață de 4 metri pătrați, a căzut tencuiala, am dat jos izolația de polistiren pt ca apa se intindea tot mai mult...
Președinta asociației mi-a spus ca probabil s-a acumulat apa între placile de beton și trebuie sa aștept sa se scurga...sunt doua luni de când tot astept.
Firma care a refacut terasa spune ca si-a făcut treaba.
Eu nu pot umbla la terasa cu o alta firma pt ca am înțeles ca se pierde garanția.
Ce pot face? Exista vreun temei legal în baza căruia ii pot obliga sa rezolve problema?
Apreciez orice sfat.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:26, 28 Iulie 2020
Buna ziua,
Mergeti la un avocat si o sa va indrume dumnealui ce aveti de facut.
Adica sa chemati asociatia in instanta pentru daunele provocate, in baza legii 196/2018 si a Codului civil, aceasta raspunde de intretinerea/repararea partilor comune...
Daca asociatia considera ca nu este vinovata poate chema executatul hidroizolatiei in solidar, in temeiul garatiei lucrarii.
Va explica avocatul ce aveti de facut.
Aspectul ca dupa interventie nu a disparut umezeala,denota faptul ca a fost facuta treaba de mantuiala
Normal,in astfel de situatii,obligatoriu se decoperteaza zona pana la placa de beton,se executa remedierile ,se aplica solutie speciala in fisuri
Ulterior reparatiei la placa de baza,se aplica straturile protectoare
Fiind vorba despre executie hidroizolatie noua,executantul are obligatia sa asigure garantia lucrarii in interiorul careia sa remedieze orice deficienta fara alte costuri din partea asociatieid e proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa dispuna masurile necesare la nivelul executantului sa remedieze deficiente -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, vin și eu către dvs cu o rugăminte de clarificare. ... racu_camelia racu_camelia Buna seara, Vin și eu către Dvs cu o rugăminte de clarificare. Locuiesc intru-un imobil la etajul 7 iar vecina de la etajul 9 m-a inundat. Are o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa si administratia Mihai SG Mihai SG Buna Ziua, Au fost probleme cu terasa si acum, dupa reparatie, sunt si mai multe. Conditiile in care se intampla toate astea sunt urmatoarele: 1) ... (vezi toată discuția)
Refacere hidroizolatie terasa bloc stln stln Salutare, Am si eu o problema, destul de delicata sa zic asa... Am achiztionat apartament et.10/10, in urma cu aprox 5 ani (2012)...La data respectiva nu au ... (vezi toată discuția)