avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie inchidere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie inchidere balcon

Buna ziua,
Acum o saptamana am terminat de renovat apartamentul si am aflat de la o vecina cum ca mi-ar fi trebuit autorizatie pentru a inlocui 2 geamuri de la balcon cu BCA.In concluzie, in loc de 4 geamuri cate erau inainte la balcon,am decis sa zidesc in deapta si in stanga si sa imi las doar 2 geamuri.

Doamna respectiva mi-a spus k am stricat fatada blocului si ca voi primi amenda de la primarie deoarece nu este voie sa fac asa ceva.Sunt multi altii de la alte blocuri care au facut acest lucru fara autorizatie si nu au patit nimic.....

Intrebarea mea este ce pot face acum dupa ce am terminat totul pentru a nu avea probleme si spuneti-mi va rog daca este adevarat ceea ce mi-a spus vecina, daca pentru o schimbare atat de minuscula:(( este nevoie de autorizatie.Nu este vorba de daramat pereti de sustinere sau ce stiu eu ce....

Am citit pe internet despre autorizatii pentru construirea unui balcon, etc insa nu am intalnit cazuri ca si al meu.

Va multumesc.O zi minunata.:((

Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 10:38, 19 Aprilie 2016
Multumesc din suflet:).Pai de la altii am luat eu exemplu :) deoarece mi-a placut cum arata.Va multumesc din nou pentru incurajare si sfaturi:):kissing:
Buna ziua,

In situatia in care am inchis deja balconul, ce trebuie sa fac sa intru in legalitate? (imobil achizitionat cu Prima Casa).
Care sunt pasii de obtinere a autorizatiei dupa inchiderea balconului? De la primarie nu au stiut sa imi raspunda telefonic (nu vreau sa comentez, ma voi duce personal si sper sa aflu mai multe, insa au un program groaznic) iar de la banca inca astept raspuns.

Multumesc anticipat. Spor si numa' bine!
Daca cineva are "batai de joc" la inima si merge la doctor, o sa i se spuna ca nu are voie sa bea nici macar un pahar. Dar daca nu merge la doctor si nu intreaba, o sa bea acel pahar fara sa-l opreasca nimeni.
Daca dumneavoastra o sa intrebati la primarie si la banca, probabil o sa vi se spuna ca trebuie sa faceti un proiect, sa obtineti autorizatii, acoduri... Dar daca nu intrebati, este la fel de probabil ca nimeni sa nu va spuna ca nu aveti voie sa inchideti balconul.
Daca l-ati inchis, folositi-l. Cand vreo autoritate o sa va intrebe, o sa intrebati si dv cum se poate intra in legalitate.
Asa cum vi s-a spus mai sus nu e cazul sa va ingriorati pentru atata lucru, eventual pictati suprafata exterioara a zidurilor de BCA in asa fel incat sa reproduceti cat mai fidel ferestrele, ma rog geamurile pe care spuneti ca le-ati inlocuit cu zidarie ca sa pastrati aspectul armonios si unitar al fatadei cladirii. si sa mai caraie cineva ceva apoi !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate caramizi Adrianna86 Adrianna86 Buna seara! Am si eu o problema! M-am apucat sa-mi fac curatenie in casa, si prima si prima oara a trebuit sa imi schimb geamurile la bacon, aveam schelet ... (vezi toată discuția)