avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social de boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social de boala

Sunt o pensionara care abia traieste dintr-o pensie de 350 de lei (275 lei pensie CAP, care a fost indexata social cu 93 lei). In urma cu 10 ani am suferit o operatie de histerectomie totala a organelor genitale, am grave probleme cu inima si sufar si de o depresie tardiva provocate de anumite traume din tinerete si de numeroase probleme de familie. Mentionez ca iau lunar tratament de aproximativ 75 lei. In acelasi timp pot sa precizez si faptul ca sunt singura adica fara sot, intrucat, din cauza neintelegerilor dintre noi ne-am separat.
As vrea sa intreb daca exista vreo varianta prin care sa pot obtine un sprijin/ajutor financiar pe motiv de boala sau din motive sociale. Am cunostinta de o doamna care s-a pensionat pe caz de boala in urma unei operatii similare cu a mea. As vrea sa stiu daca as putea sa beneficiez si eu de o asemenea pensie.
Va multumesc foarte mult pentru rabdare! Astept cu nerabdare o lamurire sau un sfat!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:53, 15 Mai 2013

Se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei - de la 370 lei/membru de familie ;
Condiţii de acordare:
Pentru soluţionarea cererii privind acordarea ajutorului social, se va afectua ancheta socială la domiciliul său, după caz la reşedinţa solicitantului, ori la locul desemnat de solicitant în cazul celor fără locuinţă.
De asemenea, persoanele apte de muncă care solicită ajutorul social şi care nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, au următoarele obligaţii:
să dovedească lunar, cu adeverinţă eliberată de Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă că: sunt înregistrate ca persoane în căutarea unui loc de muncă, nu au refuzat un loc de munca, nu au refuzat participarea la servicii pentru stimularea forţei de muncă, la servicii de formare profesioanală sau participarea la un program de pregătire profesională,să presteze lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local,să aibă achitate obligaţiile legale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, aferente anului anterior.
Acordarea sau, după caz, neacordarea dreptului la ajutor social se face prin dispoziţia scrisă a primarului.
În vederea urmăririi respectării condiţiilor de acordare a dreptului la ajutorul social, se efectuează anchete sociale la interval de 3 luni.


Depuneti cerere (dosar ) la primarie si vedeti ce raspuns primiti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social mama fara venituri ionut31 ionut31 buna ziua. avem un copil de 5 luni jumatate, sotia nu are niciun fel de venit, iar eu sunt somer inregistrat fara indemnizatie. singurul venit momentan este ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru batrini fara vechime in munca madiciocan madiciocan Mama mea are 72 de ani, in cartea de munca i-au fost trecuti doar trei ani. In conditiile actuale , viata ei este tot mai grea. Tata bolnav ca si ea, are o ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara sau ajutor social blueeyes56 blueeyes56 Buna seara, am 2 copii in varsta de 9 ani , locuiesc la tara, si nu am posibilitatea de a merge la serviciu din cauza copiilor, sunt divortata primesc de la ... (vezi toată discuția)