avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere vodafone (deces)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere vodafone (deces)

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca vreun membru al familiei de gradul I copil sau sotie pot fi trasi la raspundere in cazul neplatii a unei facturi Vodafone. Titularul contractului a decedat si are un sold de 100 ron. Precizez ca titularul contractului Vodafone nu avea proprietati si a facut abonamentul pe baza buletinului si a unui card bancar.

Cei de la Vodafone nu doresc rezilierea contractului pana nu se achita acel sold de 100 ron. Rudele de gradul I nu sunt de acord sa plateasca. In acest sens va rog sa imi spuneti daca datoria fata de vodafone se "mosteneste" de sotie sau copil si daca acestia din urma pot fi trasi la raspundere pentru acest sold.

Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie si cu alte detalii.
Cel mai recent răspuns: ionutxxx , utilizator 13:40, 15 Mai 2013
Datoriile defunctului trec la mostenitorii acestuia. daca acceptati succesiunea acceptati atat activul dar sunteti si obligati la plata datoriilor succesiunii, adica a pasivului.
Sa inteleg ca daca nu se face succesiunea, Vodafone nu are ce sa faca din punct de vedere juridic iar sotia si copilul nu sunt obligati sa platesca debitul respectiv?

Multumesc,
Creditorii pot accepta succesiunea in limita pasivului.
pai nu exista bunuri succesorale locuinte, terenuri iar contul avut pe baza caruia s-a facut abonamentul nu mai este valabil este desfintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)