buna ziua, am fost azi sa dau de permis dupa 1an de la ramanerea difenitiva a sentinetei judecatoresti, de la ghiseu unde se fac programarile imi zice ca permisul nu e anulat si trebuie sa ma duc unde mi-a fost retinut si mi s-a dat sentinta sa mi-l anuleze din calculator , sun la cei de acolo fiind din alt judet si imi zice sa ma duc acolo cu sentinta judecatoaresca si sa mai astept dupa min 15zile, e corect asa ceva , cui ar trebui sa ma adresez odata anulat de judecatorie nu trebuie sa fie anulat si la ei, s-ar putea face pe loc anulare la politie, accidentul s-a intamplat in Bucuresti si eu stau la 200km , astept rsp , va multumesc!
permisul de conducere nu se anuleaza de judecatorie ci de seful politiei rutiere unde s-a constatat fapta in baza hotararii definitive dispusa de judecatorie.
Art. 203. – (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevazute la art.114 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata se dispune:
a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, în baza hotarârii judecatoresti ramasa definitiva, dispusa de o instanta din România,
trebuie sa duceti hotararea definitiva serviciului politiei rutiere unde s-a savarsit fapta pentru a se dispune anularea permisului.
in acelasi timp incercati sa depuneti hotararea definitiva si la SRPCIV unde veti sustine examenul ptr permis insotita de o cerere de sustinere a examenului si in care sa mentionati ca ati trimis hotararea definitiva politiei de B.
asa poate mai scurtati din timpul pana veti primi raspunsul de la politia din B. oricum decizia de anulare a permisului va fi dispusa incepand cu data curenta din 2013.
sustinerea examenului ptr obtinerea unui nou permis de conducere se face dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
in situatia de fata chiar daca permisul nu a fost anulat scriptic puteti sustine examenul luand drept referinta data ramanerii definitive a hotararii instantei.
oug195
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).
Permis conducere
Morwin
Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)