buna ziua.
am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din el.
intrebarea este, este legal sa faci gratare pe el? Legea reglementeaza; "Prezenta lege reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.", iar la noi este teren privat (cota parte pentru fiecare locatar)
multumesc.
astept raspunsul dvs.
Buna ziua, am si eu o intrebare pe acelasi subiect. Locuiesc intr-o zona rezidentiala cu blocuri cu regim de inaltime mica (3-4 etaje). Vecinul de la parter, care a achizitionat apartamentul cu tot cu o mica parcela de langa bloc (pozitionata chiar in fata apartamentului sau si pe care si-a ingradit-o cu gard), iese mereu acolo si face petreceri cu gratare, si ne afuma casele tuturor vecinilor. Am tot cautat prin lege, insa nu am gasit nimic explicit legat de legalitatea actiunilor sale. Omul poate spune ca e la el in curte (adevarat!), dar gratarul il face intr-un spatiu privat neacoperit, langa o cladire de locuinte. E legal sau nu? Daca da, care este exact legea/alineatul unde se specifica clar ca nu ai voie sa prepari hrana utilizand focul in apropierea unui bloc de locuinte? Va multumesc anticipat pentru ajutor. O seara buna!
Buna, da, am cunostinta de legea picnicului. Din ce vad, ea se refera la iesirile in scop de recreere la picnic. Pe mine ma interesa un caz special in care gratarul are loc in curtea privata a cuiva, dar care afecteaza fonic si prin fum pe toti vecinii. Multumesc.
Gratar la bloc
dragodado
buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)