Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor din partea celor care s-au mai confruntat cu situatii asemanatoare. Am baietel de 7 ani, sunt divortata de 6 ani ....hotarare definitiva si irevocabila. Timp de 6 ani, tatal nu a platit pensie alimentara, nu a vizitat niciodata copilul, practic acesta nu-l cunoaste, a fost lipsit din vietiile noastre. De 2 ani m-am recasatorit, iar actualul meu sot ar vrea sa treaca copilul pe numele lui, practic sa-l infieze. Intrebarea mea este: Este posibil acest lucru? Si care ar fii demersurile necesare? Mentionez ca fostul sot a fost recasatorit (spun "a fost" pentru ca a si divortat), mai are o fetita din casnicia posterioara, care este in aceasi situatie ca si copilul meu: abandonata. Acum doar stiu ca este prin Spania, este la a treia-a casnicie si mai are un baietel. In rest nu stiu nimic, nu pot lua legatura cu el. Multumesc frumos celor care ma pot ajuta.
Din cate cunosc si am mai citit chiar si aici au mai fost discutii, daca le cauti ai sa gasesti, nu se poate ca tatal sa fie decazut din drepturi( decat daca sunt dovezi de rele tratamente si multe altele) si in plus ar trebui sa lasi ca mai tarziu cand va creste copilul alegerea sa-i apartina.Sau sa faci tot posibilul sa-l gasesti pe tatal copilului si sa-si dea acordul scris.
Din pacate sau din fericire parintii nu nii alegem singuri dar putem alege ce sa facem in viata pentru binele nostru.