Am un contract ipotecar facut in 2009, in care sunt singurul titular, fara niciun codebitor.
Acum doresc sa fac o refinantare pentru acest credit la o alta banca, dar pentru a fi eligibil, trebuie sa aduc un codebitor (mama).
Acum intervine problema. Venitul mamei este mai mare decat al meu, dar nu se ia in calcul decat valoarea egala cu cea a venitului meu, deoarece codebitorul (mama) nu apare in contractul ipotecar facut initial in 2009. Calculand in acest mod, nu sunt eligibil.
Banca la care doresc sa fac recreditarea m-a sfatuit sa introduc codebitorul in contractul de credit inainte de a face refinantarea, pentru a se putea calcula la venitul integral.
Intrebarea mea este cum pot face acest lucru? Daca intreb banca, nu cred ca primesc un raspuns corect, deoarece eu astfel plec de la ei la o alta banca.
Din pacate doar de la banca respectiva puteti primi raspunsul, doar de ei tine . In mod normal, nu vad de ce ar refuza. Le explicati ca vreti ca si mama sa va ajute la plata creditului si ca ea are nevoie sa fie trecuta in contract, ca si garant. Nu vad de ce ar refuza.
Succes!
Schimbare titular credit
leos
Asi dori sa stiu un raspuns la urmatoarea speta : sunt titularul unui credit ipotecar ca titular si fosta sotie ca codebitor. Pentru a face partajul ne trebuie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
drmon
buna ziua. sotul meu a decedat. in anul 2014 am facut o refinantare la banca transilvania pentru niste descoperiri de cont, o rata la altex mai multe, pe ... (vezi toată discuția)