buna ziua. sotul meu a decedat. in anul 2014 am facut o refinantare la banca transilvania pentru niste descoperiri de cont, o rata la altex mai multe, pe contractul nou desi sotul meu avea salariul mai mare am fost trecuta eu titular si el e codebitor.
suma care a ramas de plata este de 40000 de lei pana in 2021. ce pot face ca sa nu platesc eu singura atata? daca fac deybaterea mostenirii(am si un copil de 8 ani), nu prea am pt ce decat pt o masina si aceste datorii la banci. cum ma sfatuiti sa fac ca nu platesc atat* multumesc
nu se intelege exact : ati facut refinantarea inainte sau dupa deces? si cam cum ati vrea sa justificati neplata? pentru neplata, banca va va obliga sa deschideti succesiunea (o va face chiar banca) si atunci veti pierde si putinul pe care il mosteniti plus ca, cel mai probabil, se vor aduna o sumedenie de penalitati destul de ridicate
tot nu inteleg cam cum ati vrea sa justifice cineva neplata aceasta ... cum sa faceti sa nu platiti atat .... cu alte cuvinte, cum sa faceti sa inselati banca
sotul nu avea asigurare?
refinantarea a fost facută înainte de deces. creditul a fost unul de nevoi personale. problema este alta. la data încheierii creditului, eu am fost trecută titular, dar veniturile pt care s-au dat creditul au fost luate ca venituri ale familei(la acea data eu aveam salriu 1100 ron iar el 2000 ron). el a fost pus ca si codebitor). acum ca el a decedat, banca nu vrea sa ia in calcul aceasta modificare(ca eu sunt singura acum si cu un copil) si zice ca nu ia in considerare ca el a murit!!!! pai cum, la data cand a fost dat creditul era luat in considerare, iar acum ca nu mai e decat un singur venit(al meu) nu il mai ia in considerare????????pai ce politica e asta? asiguare de viata este dar numai pentru mine. pentru el nu s-a facut. plus ca in contract apare undeva mentionat ca in cazul in care intervin modificari in venitul familiei(deces, somaj etc) trebuie sa anunt banca si ei sa modifice dobanda la penalitati. cei de la banca sustin ca nu mai trebuie certificatul lui de deces, pt ca oricum eu eram titular.
nu stiu ce sa fac sa vb cu un avocat sa dau in judecata banca? nu mi se pare corect ca fiind acum un sg venit sa achit tot la fel, aceeasi rata lunara, pentru ca nu am de unde.
una e sa nu platiti aceeasi rata lunara fiindca acum este prea impovarator si cu totul altceva este sa nu platiti deloc; sotul de ce nu avea asigurare? si de ce ati fost dvs si nu el (cu venitul mai mare) titular? dpdv uman, va inteleg situatia insa obiectiv vorbind, nici nu mai sunteti 3 persoane, ci 2 ...
Incercati sa vorbiti la banca sa va reesaloneze ratele; mai mult ca sigur beneficiati si de o pensie de urmas (a copilului macar daca nu si a dvs.) asa ca nu sunteti limitata doar la salariul dvs.; daca nu beneficiati, mergeti si faceti cerere sa vi se acorde macar pentru copil
Executare silita
roxxanna
Stimati domni,
Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:
Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)