avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Locuinta de serviciu administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Locuinta de serviciu administrator SRL

Buna ziua,

Sunt administratorul unei societati comerciale cu domiciliul in aceeasi localitate si am urmatoarea intrebare:

- poate societatea comerciala incheia un contract de inchiriere locuinta de serviciu pentru mine, cu statut de administrator si asociat unic (nu sunt si salariat)?

In cazul in care raspunsul este afirmativ, banuiesc ca toate cheltuielile aferente (chirie, utilitati etc.) revin in sarcina societatii?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Marius
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
miskynights, utilizator
Cel mai recent răspuns: @dibaciu , utilizator 18:37, 1 Octombrie 2019
Eu as vedea problema din alt punct de vedere:
In cazul in care incheiati un contract de inchiriere intre societate (Locator) si Dvs. (Locatar), Dvs. sunteti obligat la plata unei chirii; in cazul in care, prin contract se prevede ca societatea sa suporte integral costul utilitatilor consumate de Dvs., pretul chiriei va fi stabilit in functie de aceste costuri la care se adauga si venitul din chirie. Spun acestea pentru ca scopul pentru care s-a constituit societatea este de a realiza profit. In caz contrar, toate aceste beneficii ar putea fi incadrate in sarcina Dvs. ca venituri din dividende pentru care ar trebui sa achitati impozitul de 16%.
Multumesc pentru raspuns, Nu este cazul, societatea are sediul social cu contract de comodat insa ma intereseaza inchirierea unui alt apartament strict ca locuinta de serviciu pentru administratorul firmei. Practic ma intereseaza ca firma sa achite chiria unui apartament inchiriat ce nu se afla in proprietatea firmei.
Cunoaste cineva daca se poate incheia contractul de inchiriere locuinta de serviciu legal in acest caz?
miskynights a scris:
contract de inchiriere locuinta de serviciu pentru mine, cu statut de administrator si asociat unic (nu sunt si salariat)?

Marius, se poate si se practica un astfel de contract.
Insa locuinta de serviciu se inchiriaza si apoi se da in folosinta persoanelor care au domiciliul intr-o localitate si lucreaza in alta localitate. Principiul fiscal este ca aceasta cheltuiala cu locuinta de serviciu (sau cu orice altceva) sa fie aferenta unui venit. In rest nu sunt interdictii (desigur la clauzele din contract se trece, cum se face plata, decontarea cheltuielilor etc).
Multumesc pentru raspuns. Imi spuneti ca se poate insa am specificat ca domiciliul este in aceeasi localitate.

Alte discuții în legătură

Decontare chirie princessmaya princessmaya Este un apartament inchiriat,iar persoana care l-a inchiriat este si administatorul unei firme.Ar putea cumva sa deconteze chiria din incasarile ... (vezi toată discuția)
Contracte de inchiriere ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Am o dilema mare legat de doua contracte de inchiriere. Administratorul societatii a inchiriat un apartament pentru depozitarea unor echipamente ... (vezi toată discuția)
Chiria locuintei ca cheltuiala deductibila in alta localitate fata de sediul social vctnt vctnt Salut! Am deschis acum cativa ani un SRL-D cu activitate de prestari servicii. Sediul social este in Iasi iar toti cei 4 angajati sunt domiciliati tot in ... (vezi toată discuția)