avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa furt calificat

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune:

am primit o amenda administrativa de 1000 ron pentru furt calificat din supermarket, lucrez in cadrul MApN si stiu ca se fac verificari la cazier pentru eliberarea autorizatiei de acces la informatii clasificate conform HG 585/2002.Aceasta amenda reprezinta antecedent penal? deoarece la art 160 din HG 585 spune ca exista incompatibilitate daca ai antecedente penale.

Amenda asta va apare in cazierul verificat de MApN? in legea cazierului am vazut ca doar la instante se elibereaza si ce e trecut in fisele operative.

Aceasta amenda se sterge vreodata din cazier? se poate reabilita? dupa ce perioada?

Mai am sanse sa lucrez cu aceasta amenda in cadrul MApN?

Parchetul informeaza angajatorul despre amenda?

Scuze pentru atatea intrebari.
Cel mai recent răspuns: Vochita , utilizator 13:06, 17 Mai 2013
Amenda administrativă nu constituie antecedent penal și nu apare în cazierul judiciar, ci doar în evidența operativă.
Nu este cazul unei reabilitări.
multumesc de raspuns domnule avocat daca nu va suparati mai am o intrebare, cunoasteti daca cei de la ministerul apararii verifica si fisele operative ale politiei sau acestea se pun doar la dispozitia instantei?
Pentru furt la cate amenzi administrative ai dreptul, conform legii penale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar MARILENA64 MARILENA64 buna seara, o amenda administrativa apare in cazierul solicitat de ministerul apararii cand se fac verificari pentru accesul angajatilor la informatii ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, urmarire penalã. am declarat un alt loc de muncã, ce efecte poate avea acest lucru? girinanovac girinanovac buna dimineata, am un dosar penal pentru furt din magazin, am fost dusa la politie si amprentata, fotografiata, mi s-au luat declaratii si cred ca acum sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa.. sux322 sux322 Buna ziua! Am 18 ani si acum 2 ani am savarsit infractiunea de furt calificat fiind sanctionat cu o amenda administrativa dupa un an. As dori sa aflu daca ... (vezi toată discuția)