avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desprinderea din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desprinderea din asociatie

buna ziua,
detin un apartament intr-un imobil cu 15 apartamente si nu este locuit, ce trebuie sa fac pentru a iesi din asociatia de proprietari? Mentionez ca de vreo 5 ani s-a schimbat administratorul si acesta a reusit sa-i faca pe locatari sa se certe intre ei , ajungandu-se prin tribunale.Eu nu am nimic cu nimeni dar facand parte din asociatie sunt obligata sa platesc cheltuieli de judecata la procese. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a scapa de probleme si cheltuieli cu procesele?
Cel mai recent răspuns: claudi72 , utilizator 15:26, 17 Mai 2013
Daca vindeti apartamentul scapati de toate cheltuielile.
Daca nu, orice apartament din cadrul asociatiei trebuie sa participe la cheluielile lunare care se impart pe cota patre de proprietate conform HG.1588/2008, chiar daca nu locuieste nimeni in apartament. Cheltuielile de judecata apartin doar acelor persoane care au fost date in judecata.
Conform norme in vigoare proprietarii care detin apartamente in imobile de locuit in comun,sunt obligati sa achite lunar contravaloare consum individual concomitent cu parti comune
Aspectul ca dvs intelegeti sa renuntati a mai fi membru al asociatiei de proprietari nu determina exonerarea dvs de la obligatia platii lunare parti comune - indiferent daca locuiti sau nu in apartament
Cheltuielile de judecata ,le suporta partea care pierde ,fie rau platnicii fie asociatia de proprietari
Buna ziua,
va multumesc pentru raspuns,dar problema este ca administratorul cred ca e
prieten cu avocatul si primeste cota parte din procese, 25 de ani s-au inteles vecinii intre ei iar de cand a venit acest administrator (5-7 ani) i-a inrai pe oameni si a devenit un bloc de procesomani.Mentionez ca eu am platit cheltuielile comune pentru apartament.Eu am vrut sa ies din asociatie pentru ca eu nu am probleme cu niciun proprietar din acel imobil dar fiind data asociatia in judecata, eu trebuie sa platesc prostiile altora. Au mai fost procese si banii nu-mi amintesc sa-i fi recuperat.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
claudi72, utilizator
Cind asociatia este data in judecata motivele tin de o proasta administrare si gestionare a activitatii celor din com. executiv sau a administratorului.
Intr-o AG a proprietarilor, ati face bine sa identificati a cui este vina si sa propuneti, apoi sa hotarati ca in cazul pierderii procesului de catre asociatie, cel vinovat sa achite si cheltuielile de judecata, bashca celelalte ponoase.
La 1-2 faze dintr-astea propuneti si hotarati schimbarea din functie a celor vinovati, aduceti oameni noi si iar v-a domni pacea sociala 20-30 de ani de-acum inainte.
”Desprinderea din asociatie” nu rezolva absolut nimic din cele aratate de dvs. Daca acum, in cadrul asociatiei aveti aveti drepruri si obligatii, printr-o eventuala pierdere a calitatii de membru, o sa aveti numai obligatii.
va multumesc pentru ajutor. Oricum cu shimbarea comitetului executiv este poveste, administratorul s-a imprietenit cu acele persoane si pana sa-si dea aceia seama de ce face administratorul mai este mult.Va dau un exemplu; adm. are o firma de instalatii sanitare si de cand a venit el s-au scimbat tevi si rele si bune, asa tot la 3-4 luni. V-i se pare normal?Asta este un exemplu. Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
claudi72, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile administrator președinte, cenzor comitet executiv CRS defence CRS defence As dori sa ies din asociația de proprietari că membru cu toate că dețin un apart.in bloc cum as putea sa fac acest lucru? As dori sa știu dacă ies ca ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari a spatiilor comerciale de la parterul blocurilor? lbsm lbsm Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Mentionez ca toate utilitatile sunt direct contractate, inclusiv serviciul de curatenie. Acum un an asociatia de ... (vezi toată discuția)
Retragere din asociatia locatarilor Adina_dd Adina_dd Buna ziua! As dori sa stiu cum as putea sa imi platesc eu toate cheltuielile de la bloc, fara a mai depinde de asociatia de locatari. Administratorul blocului ... (vezi toată discuția)