avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare masina inmatriculata anterior
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare masina inmatriculata anterior

buna ziua. am achizitionat (prin leasing) la inceputul lunii martie, ca persoana juridica un autoturism rulat, din anul 2009, de la o reprezentanta auto. in momentul achizitionarii, ni s-a spus ca masina e cu toate taxele la zi, repet, fiind inmatriculata deja in romania. dupa achizitionare, s-a facut trecerea pe numele noului proprietar (firma, in cazul de fata) iar acum, dupa 2 luni, a venit o factura reprezentand "taxa de poluare". masina este euro 5. in ordonanta OUG nr. 9/2013 nu am regasit un paragraf conform caruia sa fiu obligat sa platesc aceasta taxa, din moment ce masina fusese anterior inmatriculata in ro. de ce ma obliga acum la aceasta taxa nu inteleg? in speranta ca ma puteti lamuri, multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 19:46, 15 Mai 2013
puteti sa fiti obligat sa platiti taxa chiar daca a fost anterior inmatriculata in RO si nu s-a platit taxa sau s-au recuperat banii de taxa.
problema ar fi ca in momentul cumpararii, adica acum 2 luni de zile nu s-a mentionat absolut nimic despre asemenea taxa. repet, am intrebat de cel putin 2 ori daca masina e in regula cu toate taxele, la zi, etc. si ni s-a raspuns afirmativ. de asemenea nu am fost avertizati ca va trebui platita o asemenea taxa din 15 martie, daca nu inmatriculam masina pana la acea data. mi se pare bataie de joc...
Din pacate nu aveti ce face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Taxa auto matey2000 matey2000 buna ziua am o intrebare ,recent am incheiat un contract de leasing trebuie sa mai platesc taxa de timbru daca am platit la inceputul contractului taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa platita in pretul masinii dupa ce s-a recuperat. Niku85 Niku85 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie: In Ianuarie 2013, am cumparat o masina de la o firma din Ramnicu Sarat. Achizitionarea s-a ... (vezi toată discuția)