avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare taxa platita in pretul masinii dupa ce s-a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare taxa platita in pretul masinii dupa ce s-a recuperat.

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie:

In Ianuarie 2013, am cumparat o masina de la o firma din Ramnicu Sarat. Achizitionarea s-a efectuat cu ajutorul unei firme de leasing (contract pe 3 ani). La momentul semnarii contractului/achizitionarii, vanzatorul (firma din Ramnicu Sarat) mi-a dat adeverinta de la anaf prin care se atesta faptul ca taxa de prima inmatriculare fusese platita si nerecuperata. Datorita acestui fapt, la pretul masinii am adaugat si taxa de prima inmatriculare. (22.000 euro masina, dintre care taxa era aprox. 2500 euro)

La 3 ani de la semnarea contractului ( in Februarie 2016) am constatat ca taxa de prima inmatriculare fusese recuperata la cateva luni de la data semnarii contractului.
Mai exact:
-in Iunie 2012 au depus actele pentru restituire,
- in Ianuarie 2013 mi-au vandut mie masina desi ei aveau pe rol dosarul pentru recuperarea taxei.
-in Aprilie 2013 au castigat dreptul de a-si recupera taxa.

Contractul de vanzare-cumparare a fost unul efectuat intre trei parti. Firma mea , Firma de leasing, si Firma vanzatorului.
In acest contract nu scrie nimic referitor la taxa de prima inmmatriculare insa vanzatorul avea pe rol dosarul pentru recuperarea taxei pentru masina in cauza la data semnarii contractului.
In contractul semnat de ei, printre aletele, scrie:
'' CA IN LEGATURA CU BUNUL NU EXISTA VREU LITIGIU, VREO CERCETARE PENALA, Etc.
Acest lucru nu inseamna ca au facut fals in acte, fals in declaratii, ca au prezentat o alta situatie decat cea adevarata ?

Consider ca am fost inselat deoarece, in momentul achizitionarii am platit taxa deoarece asa mi s-a prezentat situatia, iar apoi vanzatorul si-a recuperat taxa.

In momentul de fata nu imi pot inscrie masina, deoarece trebuie sa platesc inca o data taxa de 2500 euro.

Astept un raspuns,

Va multumesc,
Nicusor B

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare masina inmatriculata anterior deliutzza deliutzza buna ziua. am achizitionat (prin leasing) la inceputul lunii martie, ca persoana juridica un autoturism rulat, din anul 2009, de la o reprezentanta auto. in ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Noua inmatriculare madalynio madalynio Am achizitionat un tiguan pe data de 25.07.2013,masina a fost in leasign din anul 04/2009,si pe data de 26.06.2013 s-a terminat leasingul si primul ... (vezi toată discuția)