avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul sotului la un bun imobil dobandit prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul sotului la un bun imobil dobandit prin mostenire de catre sotie

Buna ziua,am si eu o intrebare, sunt casatorita de 20 de ani si acum 7 ani mama mea a decedat si am dezbatut mostenirea pe un apartament ,mentionez ca nu am frati si nici surori,si dezbaterea de mostenire s-a facut intre mine si tatal meu si la apt suntem jumate jumate in actele casei .Sotul meu nu are decat viza aici si de curand am aflat ca vrea sa divorteze de mine.Are cumva dreptul la ceva ,adica sa imi zica sa vand apt si sa ii dau si lui jumate din partea care mi se revine mie daca divorteaza de mine? Mentionez ca in timpul casniciei am cumparat doar mobila si amenajari prin apt.ast raspuns ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: leo_tina , utilizator 16:52, 15 Mai 2013
BunuL dobandit prin mostenire este bunul dvs propriu si nu este inclus in masa partajabila dintre soti, doar eventualele imbunatatiri facute in acesta in timpul casatoriei.

Sotul ar avea dreptul asupra acestui bun doar daca casatoriea se mentine si daca dvs decedati, deci doar prin mostenirea dvs, nu si in cazul desfacerii casatoriei.
multumesc frumos ptr raspuns,o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria201311 maria201311 Suntem 3 frati ,care dorim sa ne impartim averea ,tata fiind decedat si mama in viata.Ce modalitati exista rapide si ce costuri aproximative sunt intrucat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)