avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de sot agresiv si bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de sot agresiv si bolnav psihic

Buna ziua,

Sotul este bolnav psihic, are schizofrenie paranoida - a fost internat la nebuni, ia tratament acum de acasa si are pensie. Acesta cu sora lui vor sa ne scoata pe mine si pe fiul nostru din casa si sa divorteze.
Noi (nici el) nu avem acte pe casa deoarece sora lui nu vrea sa ne lase jumate din casa.
Eu sunt maritata cu el de 24 de ani. Nu am niciun drept aici?
El de 6 ani nu lucreza deloc, nici pe langa casa nu face nimic. Eu lucrez si aduc tot in casa.
Mananca, bea pe banii mei si are vedenii, ma face curva mereu, noaptea nu doarme ma pandeste ca imi vin clienti :(
Cum am putea rezolva, ori sa il ducem la un spital sa il internam ori sa ramanem aici?
Politia din comuna noastra este prietena buna cu el si cand face scandal nu se baga. Daca sunam la 112 nu vin sa il ia.
Mai nou nu isi recunoaste baiatul.

Va rog dati-mi un sfat,
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
adrianaxinte, utilizator
Cel mai recent răspuns: czfrmaria , utilizator 14:54, 19 Mai 2013
Durata mare a casatoriei nu va confera niciun drept asupra imobilului, nici dvs, nici copilului. Veti putea dobandi drepturi doar prin mostenirea acestuia, daca pana atunci nu divortati. Copilul va avea oricum dr la mostenire in urma decesului tatalui.

Puteti sa ii instituiti curatela, daca are un diagnostic dee felul celui mentionat si nu are discernamant si sa puteti astfel controla ce se intampla cu bunurlie acestuia, daca veti fi numit curator.
Nu ne trebuie casa, doar sa ma lase in pace sa stau aici.

Am depus plangere precum ca el este agresiv si sa este bonlav si trebuie internat de urgenta si cei de politia locala tin dosarul in sertar, nu imi dau nr de dosar. Dosarul trebuia trimis la judecatorie.

Unde as putea face reclamatie sau cum sa procedez sa imi trimita dosarul si sa il ia cat mai repede la spital ca ne terorizeaza. Eu lucrez pe schimburi si am 3 saptamani de cand nu ma lasa deloc sa dorm.
Adresati-va cu plangere la parchetul de pe langa judecatoria competenta aducand la cunostinta abuzul savarsit de catre politisti.
Parerea mea este sa mergeti sa sesizati seful politiei de acolo.
Daca nici dupa aceea nu se vor lua masuri puteti face plangere penala.
Nu stiu ce dovezi aveti ca este asa cum spuneti si daca nu puteti dovedi nimic degeaba faceti plangere.
Mare atentie ! Daca boala de care ni-ati spus este corect diagnosticata si nu vad de ce n-ar fi, impreuna cu consumul de alcool (si va cred ca e asa) poate duce nu la drama, drama este acum, la o tragedie ! Cu medicamentatia adecvata si fara consum de alcool boala poate fi controlata cat de cat, dar consumul de alcool potenteaza manifestarile bolii. Va dau un sfat : mergeti incotro vedeti cu ochii pana sunteti bine ! Dati-o-ncolo de avere, cea mai de pret avere este viata ! De munca nu va feriti, nu veti muri de foame, credeti-ma !Pe d-voastra va banuieste de prostitutie, pe copil nu-l recunoaste (nu-l recunoaste ca fiu sau nu stie cine e cand il vede ?)... de ce alte simptome aveti nevoie ca sa realizati in ce situatie va aflati ? Daca de d-voastra nu va pasa, ganditi-va la copil, n-ar fi pacat s-o pateasca asa tanar fiind ? Priviti in urma si veti vedea ca manifestarile de violenta ale individului s-au amplificat in timp, lent dar sigur. Repet, nu asteptarti o tragedie ! In Romania legea se aplica dupa, dar dupa cui ii mai foloseste ?! Victimelor ?! N-as crede !
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
e4c5, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa de boli mintale alina81 alina81 Care este procedura sa trimiti un tata nebun la casa de boli mintale? Vorbesc serios. Cum se poate dovedi ca nu este in deplinatatea facultatilor sale mintale? ... (vezi toată discuția)
Sora bolnava psihic grav- gasirea unei solutii pentru internarea intr-o clinica de specialitate pe termen mai mare de o luna de zile Euroinvest Euroinvest Buna seara, Am o sora(este singura sora,mai mica in varsta de 39 ani) care s-a imbolnavit psihic din anul 2000.A inceput cu o criza ,o depresie de moment,care ... (vezi toată discuția)
Internare alcoolic/bolnav psihic prin ordin judecatoresc. ContSters181793 ContSters181793 Tatal meu este de aproximativ 15 ani alcoolic. A distrus casa in nenumarate randuri (spart, aruncat pe geam tot ce se putea), ne-a dat afara de cateva ori si ... (vezi toată discuția)