avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pot recupera TVA dintr-o factura neincasata?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pot recupera TVA dintr-o factura neincasata?

Buna,
am o factura de 8.000 RON cu TVA neincasata de vreo 5 ani. Clientul a refuzat BO la plata, investit cu formula executorie, dat la executor, ...si toata tevatura.
In concluzie, nimic nu s-a recuperat din debit.

Intrebare: Pot emite o factura storno pe acel client? Imi voi recupera macar TVA-ul din factura ? sau ce ar fi de facut?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:20, 16 Mai 2013
Nu puteti emite nici un document, pana ce nu luati legatura cu administratorul firmei sau cu executorul care se ocupa de caz.O sa puteti deduce tva-ul in momentul in care ve-ti primi decizia finala de la firma care duce la bun sfarsit procedeul de executare (presupun ca nu sunteti singura care figurati cu bani neincasati - trebuie sa tineti cont de faptul ca pe lista cu datorii, pozitia furnizorilor se afla pe ultimile randuri,prioritate au statul si bancile).
Nu puteti storna acea factura.

In fond, dvs. ati livrat marfa sau prestat serviciile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)