avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura in lei de la furnizor extern
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura in lei de la furnizor extern

Buna seara
Am tot citit discutiile si nu am reusit sa ma lamuresc...parerile sunt oarecum impartite. Am inchiriat un site , fara sa stiu ca furnizorul este din Cehia.
Firma noastra este neplatitoare de TVA, iar factura a fost facuta la pretul fara TVA ( daca era platitoare de TVA valoarea facturii era mai mare ) , si in LEI .
Trebuie sa ma inscriu in Registrul Operatorilor Intracomunitari? Trebuie sa devin platitor de TVA pentru o factura de 140 lei ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:00, 16 Mai 2013
Daca sunteti neplatitor de T.V.A. iar furnizorul dvs. era, trebuia sa va factureze cu T.V.A. Daca nu au facut-o, inseamna ca si ei sunt neplatitori. Nu trebuie sa va inscrieti in R.O.I. si nici sa deveniti platitor de T.V.A. pentru aceasta inchiriere de site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor sau neplatitor tva fartadegabriel fartadegabriel Buna ziua,daca cineva poate sa ma lamureasca am si eu o nedumerire.Am deschis de o luna un srl care se va ocupa cu inchirierea de mobilier pentru ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)
Tva danabunea danabunea 1. Daca achizitionez produse dintr-un stat membru de la un platitor de tva am voie sa deduc tva? Dar in cazul unor prestari de servicii? 2. Sunt o firma ... (vezi toată discuția)