avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

1. Daca achizitionez produse dintr-un stat membru de la un platitor de tva am voie sa deduc tva? Dar in cazul unor prestari de servicii?
2. Sunt o firma platitoare de tva. Trebuie sa colectez tva daca fac vanzari unei persoane juridice intracomunitara platitoare de tva? Dar daca nu e platitoare de tva?
Prestarole de servicii au alt regim?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:35, 28 Octombrie 2012
Pentru a putea avea relatii de afaceri cu parteneri din alte tari din U.E. trebuie sa va inscrieti in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI (R.O.I.). In relatiile cu acestia se factureaza fara T.V.A. (taxare inversa) si aveti drept de deducere pentru T.V.A. platita pentru achizitiile din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)
Remorcaj pe dunare -tva augura augura va rog daca ma puteti ajuta: - un agent economic roman, inreg platitor tva detine un remorcher cu care efectueaza servicii de remorcaj pe dunare si canal ... (vezi toată discuția)