avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Remorcaj pe dunare -tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Remorcaj pe dunare -tva

va rog daca ma puteti ajuta:
- un agent economic roman, inreg platitor tva detine un remorcher cu care efectueaza servicii de remorcaj pe dunare si canal dunare- m neagra catre nave apartinind tari din ue si non ue. cum se trateaza aceste servicii din punct de vedere al tva?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:13, 31 August 2014
Depinde cine sunt beneficiarii: daca sunt persoane juridice sau fizice romane, factureaza cu T.V.A., daca firmele sunt U.E., atunci e prestare de servicii intracomunitara si se factureaza fara T.V.A. (taxare inversa), si daca firmele sunt non U.E. se factureaza tot fara T.V.A. (export).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)
T.v.a [madalina] [madalina] O societate comerciala cu profil comercial din Romania inregistrata ca platitor T.V.A. care exporta fara T.V.A. in U.E. si nu numai, poate cumpara fara T.V.A. ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)