avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bun cumparat cu credit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bun cumparat cu credit inainte de casatorie

daca am cumparat un apartament inainte de casatorie, si dupa 2 ani, m-am casatorit ,astfel ca la plata ratelor contribuie si sotul, apartamentul devine bun comun?
Buna ziua,
Este bun propriu dar pentru perioada in care sotul contribuie la plata ratelor, si acesta are drepturi.
Sper ca nu e vb despre un divort.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Nu, dar va avea un drept de creanta pentru perioada in care veti plati rate impreuna.
din cauza unui credit de nevoi personale , urmeaza sa ne execute silit apartamentul cumparat in 2010 de mine prin credit ipotecar la care suntem cu rata la zi. intreb, sotul nu poate contesta executarea? nu are niciun drept aupra apartamentul avand in vedere ca din 2011 contribie si el la plata ratelor?
Cred ca ar fi o interventie inutila, cat banii obtinuti prin executarea silita a imobilului s-ar duce la banca care are instituita ipoteca.
Dvs ati putea contesta sau banca cu ipoteca.
Sotul dumneavoastra are un drept de creanta pentru sumele de bani investite la plata ratelor bancare.
Dumneavoastra puteti contesta executarea silita asupra bunului imobil propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)