avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare, Carte funciara, Cadastru Teren Agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare, Carte funciara, Cadastru Teren Agricol

Buna ziua,

As dori sa aflu daca pentru un teren agricol aflat in judetul Buzau se poate face intabularea si in alte judete decat cel mentionat, ce acte sunt necesare si totodata cat ar costa intregul proces de intabulare.
Daca se doreste ca terenul sa fie instrainat prin donatie este necesar intabularea acestuia sau doar la vanzare/cumparare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:14, 17 Mai 2013
Intabularea se face doar la oficiul de cadastru si cartea funciara de la locul imobilului .Pentru donatie si orice instrainare este necesar cadastru si intabulare .
Intr-adevar, intabularea imobilului se face doar la OCPI-ul in a carui raza administrativa se afla imobilul, dar exista posibilitatea intabularii acestuia fara ca dvs. sa va deplasati pana acolo. Pentru aceasta este necesar doar sa va adresati unui birou notarial din localitatea dvs., pentru ca mai apoi notarul sa se ocupe de intreaga procedura, urmand ca actele sa fie trimise la OCPI-ul in cauza prin posta. Bineinteles, aceasta presupune sa existe deja documentatie cadastrala receptionata pentru imobil, iar toate actele sa fie in regula. Mai ramane problema certificatului fiscal care trebuie solicitat de la Primaria din localitatea respectiva..., iar asta presupune un drum pana acolo... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie comisie locala fond funciar Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua Vă rog frumos să ma ajutaţi cu modificările legislative care cică au intrat în vigoare de la 1.04.2011, prin care Comisia Locală de Fond ... (vezi toată discuția)