As dori sa aflu daca pentru un teren agricol aflat in judetul Buzau se poate face intabularea si in alte judete decat cel mentionat, ce acte sunt necesare si totodata cat ar costa intregul proces de intabulare.
Daca se doreste ca terenul sa fie instrainat prin donatie este necesar intabularea acestuia sau doar la vanzare/cumparare?
Intabularea se face doar la oficiul de cadastru si cartea funciara de la locul imobilului .Pentru donatie si orice instrainare este necesar cadastru si intabulare .
Intr-adevar, intabularea imobilului se face doar la OCPI-ul in a carui raza administrativa se afla imobilul, dar exista posibilitatea intabularii acestuia fara ca dvs. sa va deplasati pana acolo. Pentru aceasta este necesar doar sa va adresati unui birou notarial din localitatea dvs., pentru ca mai apoi notarul sa se ocupe de intreaga procedura, urmand ca actele sa fie trimise la OCPI-ul in cauza prin posta. Bineinteles, aceasta presupune sa existe deja documentatie cadastrala receptionata pentru imobil, iar toate actele sa fie in regula. Mai ramane problema certificatului fiscal care trebuie solicitat de la Primaria din localitatea respectiva..., iar asta presupune un drum pana acolo... :(
Dezmembrare teren
GAGIU1982
Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate.
Am luat de la ... (vezi toată discuția)