avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Buna ziua,
Am un tinar cu handicap din nastere in virsta de 28.ani si am fost sa ii fac pensie
de invaliditate in conformitate cu prevederile legii 263/2010.Mai intii am fost la casa de pensii si am platit contributia pe o perioada de 15 zile mai exact din data de12.03.2013 pina in data de 31.03.2013. In data de 26.03.2013 am fost la comisia de expertiza si a obtinut gradul unu cu insotitor .Dupa toate acestea am fost din nou la casa de pensii sa depun dosarul dar functionara nu la primit pina in data 01.04.2013. cind l-am depus.Am asteptat decizia de la casa de pensie si cu stupoare sa vad ca scrie ca aceasta lege sa modificat conform legi37/2013 si am beneficiat doar de suma de insotitor.Rugamintea mea este sa imi spuneti este corect ce mi sa intimplat avind in vedere ca cei care au depus in luna martie au beneficiat inclusiv de pensie, plus indemnizatie.Ce am omis sa va spun el are acest grad si de la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Pot sa contest aceasta decizie?
multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: 1956 , utilizator 19:06, 27 Mai 2013
1956 a scris:

Buna ziua,
Am un tinar cu handicap din nastere in virsta de 28.ani si am fost sa ii fac pensie
de invaliditate in conformitate cu prevederile legii 263/2010.Mai intii am fost la casa de pensii si am platit contributia pe o perioada de 15 zile mai exact din data de12.03.2013 pina in data de 31.03.2013. In data de 26.03.2013 am fost la comisia de expertiza si a obtinut gradul unu cu insotitor .Dupa toate acestea am fost din nou la casa de pensii sa depun dosarul dar functionara nu la primit pina in data 01.04.2013. cind l-am depus.Am asteptat decizia de la casa de pensie si cu stupoare sa vad ca scrie ca aceasta lege sa modificat conform legi37/2013 si am beneficiat doar de suma de insotitor.Rugamintea mea este sa imi spuneti este corect ce mi sa intimplat avind in vedere ca cei care au depus in luna martie au beneficiat inclusiv de pensie, plus indemnizatie.Ce am omis sa va spun el are acest grad si de la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Pot sa contest aceasta decizie?
multumesc pentru intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas handicap grav congenitale Lianal Lianal Buna seara, sora mea are 42 de ani, paralizie infantila, quadruplegica, handicap grav, permanent, necesita însoțitor. Tata a văzut de ea pina in Martie, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor gradul i de invaliditate Anka41 Anka41 Bună ziua,sunt persoana cu gradul 1 de handicap,fara însoțitor,primesc și pensie de urmaș(transformata in indemnizație pe cupon),am de asemeni și ... (vezi toată discuția)
Este corect? ContSters309440 ContSters309440 Conform legii 263/2011 trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de virsta se face automat (cel putin asa am citit eu in lege) Conform activitatii ... (vezi toată discuția)