avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este ºi de când curge termenul de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este ºi de când curge termenul de recurs?

am castigat un proces cu serviciul de inmatriculari. sentinta a fost data in 23 04 2013
inca nu am primit prin posta acasa nimic legat de proces.
am aflat acest lucru cautand pe site la judecatorie dupa numarul de dosar si nume.

care este termenul de recurs?de cand se iau in calcul zilele in care se poate face recurs, din momentul in care primesc prin posta vreun act sau de la data la care s-a dat sentinta?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:06, 31 Mai 2013
daca hotararea va este favorabila, nu aveti motiv sa faceti recurs. termenul curge de la comunicare.
va referiti la comunicarea in scris, prin posta sau pe pagina judecatoriei??
Termenul de recurs este de 15 zile şi începe să curgă de la data la care pârâţii primesc hotărârile judecătoreşti acasă, prin poştă.
eu sunt reclamantul, paratul fiind serviciul de inmatriculari.
pe portal.just.ro scrie ca este castigat procesul.
cele 15 zile de recurs pe care le poate face serviciiul de inmatriculari se calculeaza din momentul in care s-a emis comunicarea in scris si se trimite prin posta sau din ziua in care a fost procesul?
raspunsul a fost dat deja, trebuie sa asteptati acasa motivarea hotararii, adica hotararea judecatoreasca prin care ati castigat procesul si din momentul in care vedeti data postei pe comunicare de aunci curg cele 15 zile de recurs. Daca paratul nu declara recurs nu va ramane decat sa va legalizati hotararea. Daca in interiorul celor 15 zile paratul declara recurs va mai judecati si in calea de atac.

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Recurs in 15 zile de la comunicare Abuletz Abuletz Buna ziua, Am o intrebare privind termenul de recurs si mai concret: am un dosar la judecatoria sector 6 a carui solutie a fost pronuntata in sedinta ... (vezi toată discuția)
Recurs victor11 victor11 Imi puteti care este termenul legal de declarare a recursului in procesul civil ? Termenul curge de la data ultimului termen de judecata sau de la data ... (vezi toată discuția)