avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs in 15 zile de la comunicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs in 15 zile de la comunicare

Buna ziua,

Am o intrebare privind termenul de recurs si mai concret: am un dosar la judecatoria sector 6 a carui solutie a fost pronuntata in sedinta publica din 29.01.2013. Sedinta s-a tinut in lipsa mea in baza cererii mele de a se judeca in lipsa. Monitorizez evolutia dosarului pe site-ul judecatoriei (Portal.just.ro).

Totodata ma astept ca solutia sa imi fie comunicata si prin posta. Insa poate cineva sa imi zica termenul de 15 zile se calculeaza din momentul sedintei prin care s-a dat solutia (29.01.2013 in cazul acesta) sau din momentul primirii solutiei prin posta la adresa reclamantului.

Mentionez ca eu sunt parte intr-un proces cu RATB-ul si e primul proces pe care l-am deschis. De aceea si intrebarea mea.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Raluca
Cel mai recent răspuns: Abuletz , utilizator 18:09, 31 Ianuarie 2013
Buna seara si dumneavoastra, ca tot s-a intunecat afara. Termenul de 15 zile incepe sa curga de la comunicarea sentintei catre dumneavoastra. Astfel, urmeaza ca hotararea sa va fie comunicata prin posta, iar dumneavoastra veti socoti cele 15 zile de la data aplicarii celei de-a doua stampile, adica cea mai recenta data. Cu stima.
termenul de recurs curge de la data cind luati cunostinta de hotararea motivata ,mai precis cele 15 zile curg de la data la care primti acasa hotararea motivatsa
Termenul de recurs se calculeaza incepand cu data la care primiti comunicarea sentintei.

Data respectiva este de fapt data postei, stampila aplicata pe adresa de comunicare.

Atentie, la acest lucru!

Daca aveti un postas mai lenes, care ridica de la oficiul postal documentele intr-o zi si de abea a 2-a zi ajunge cu ele la cutia de scrisori, deja pierdeti 1 zi din termenul de recurs!
Multumesc frumos tuturor celor care ati raspuns! Deci am mai mult timp sa pregatesc recursul. Imi era teama ca in era tehnologiei, data publicarii pe site este data comunicarii. O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este ºi de când curge termenul de recurs? tentea tentea am castigat un proces cu serviciul de inmatriculari. sentinta a fost data in 23 04 2013 inca nu am primit prin posta acasa nimic legat de proces. am aflat ... (vezi toată discuția)
Recuperare talon auto prin hotarare judecatoreasca adi_fox07 adi_fox07 Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de situatia mea Pe scurt, am avut depusa o plangere contraventionala impotriva Politiei Romane, deoarece mi-a ... (vezi toată discuția)
Aceeasi instanta din constanta........situatie disperata!!!! rosu gheorghe rosu gheorghe De aproape patru luni astept de la instanta comunicarea unei motivari a hotararii pentru a putea introduce recurs. Am fost de nenumarate ori la tribunal sa ... (vezi toată discuția)