avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - platitor de TVA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - platitor de TVA

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate infiinta un PFA (cod CAEN 4645 - comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie) care sa plateasca TVA chiar de la infiintare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 13:17, 19 Mai 2013
Da, puteti inca de la infiintare sa optati sa fiti platitor de tva daca doriti. Si daca optati sa fiti platitor de impozit pe venit in sistem real si sa tineti contabilitatea in partida simpla, completarea registrului jurnal de incasari si plati o faceti cu valorile fara tva. Si va trebui sa completati registrele de tva de cumparari si de vanzari si sa depuneti trimestrial declaratiile 300 si 394.
Va rog frumos sa mai imi spuneti daca impozitul pe venit in sistem real este 16% aplicat la venituri minus cheltuieli?
Va multumesc mult de tot!
Cota de Impozit se aplica la venitul net (venituri-Cheltuieli). Se transmite de fisc decizia pt plati anticipate dupa depunerea declaratiei 220.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4321 - impozitare in sistem real - neplatitor de tva Rus-Nicu Rus-Nicu Buna, Doresc sa infiintez un PFA in domeniul instalatielor electrice cod CAEN 4321. La Cluj Napoca pentru CAEN 4321 venitul a fost stabilit la 22300 RON pe ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit platitoare de tva mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta.... Pentru un PFA cu norma de venit daca este platitor de TVA, TVA-ul se plateste aferent normei de venit ... (vezi toată discuția)