Stimati domni, va solicit sfatul. Sunt intr-o relatie de concubinaj de opt ani. Partenerul meu nu are studii superioare si in ultimii ani a lucrat la negru sau cel mai adesea deloc( in total, din cei opt ani, doar vreo doi ii are inregistrati). Este practic sezonier. Eu am castigat din totdeauna foarte bine. Am un serviciu stabil si o functie mare. Pot sa aduc si martori si documente ( cartea de munca, spre exemplu) care sa ateste ca numai eu am intretinut gospodaria (apart. este al lui). }n ultimul an, relatia a devenit abuziva din cauza consumuluid e alcool si a frustrarilor. Se poarta foarte urat, violent ( parintii lui au vazut ca am fost batuta-urmele-dar nu m-am dus la politie), si din cauza aceasta vreau sa ies din relatie. Insa, ca pedeapsa, vreau sa-mi recuperez zecile de mii de lei investiti in casa- amenajare, utilitati,telefon platit de mine, traiul zilnic-toata lumea stie (inclusiv parintii lui) ca traiesc un calvar. Ce pot recupera daca ma adresez instantei? ce drepturi am? Il pot obliga intr-un fel sa-si vanda apartamentul si astfel sa-mi recuperez banii? Stiu ca e imposibil ca dupa concubinaj sa am acelasi drept la partaj cu cel al unei sotii, insa nu se poate face nimic in justitie sa-mi recuperez paguba?In afara de acel apart el nu are absolut nimic. Multumesc
Doamna, aveti dreptul la o parte din investitii, in masura in care dovediti ca le-ati platit dv.
Nu aveti dreptul de a solicita banii de telefon sau de mancare, concedii, aceasta insemnand o intretinere benevola; totusi, Codul civil prevede ca intretinerea nedatorata se restituie. Nu exista insa practica pe acest aspect, adica rezultatul ar fi neclar.
Ar trebui sa adunati ce acte aveti pentru imbunatatiri si sa va evaluati sansele, vedeti despre cati bani e vorba. SE poate dovedi, partial, si cu martori si expertiza.
Toate acestea costa, de aceea trebuie sa puneti bine in balanta nevoia de razbunare sau de bani cu nervii si banii cheltuiti prin instanta urmatorii ani.
Proxenetism !?
adela paula
Buna ziua sunt cu sotul meu de 7 ani de zile dintre care 4 ani casatoriti practicam Prostituția de inainte de a fi cu el .... ulterior acum după 7 ani sa ... (vezi toată discuția)