Buna ziua,
sunt intr-un concubinaj de mai bine de 20 de ani iar lucrurile nu mai merg.
Am o intrebare:
La inceputul concubinajului eu locuiam intr-o locuinta de serviciu, iar el avea casa lui. Ne-am mutat impreuna, am fost la un moment dat si casatoriti dar am divortat pt ca relatia nu mergea la acel moment, insa noi ne-am impacat dar am continuat relatia in concubinaj.
La un moment, fara sa fim casatoriti, am cumparat casa mea care era locuinta de serviciu.
la ceva ani am vandut acea casa si ne-am mutat la el (intre timp el a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct pt casa, copiilor lui, fara sa fiu inclusa in vreun fel).
Bani de pe casa mea i-am investit in casa lui, adaugand 2 camere, dar fara a face nici un fel de act.
Intrebarea mea este, caci acum a terminat relatia definitiv, pot recupera ceva din investitie?
Problemele de acum sunt din aceasta cauza, k nu face acte pe cele 2 camere.
Multumesc anticipat
Da, puteti cere despagubiri pentru investitiile facute de dvs. in casa lui.
Aveti grija sa nu treaca termenul de prescriptie de 3 ani, de la data despartirii.
Ca sa dovediti investitia trebuie expertiza, cum s-a construit, martori, contract, facturi, chitante, depinde.
Ati incecat o negociere oficiala, o mediere, ceva de gen?
Relatia amoroasa nu poate fi in legatura cu relatia financiara, cele doua sunt separate juridic si bine ar fi sa fie separate si in viata reala.