avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj- sotul se opune vanzarii imobilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj- sotul se opune vanzarii imobilului

Buna seara
Am cumparat o casa impreuna cu sotul si mama mea, fiecare avand 1/3 din valoarea casei. In cazul unui divort, daca sotul meu nu vrea sa vindem casa si sa impartim banii ce se poate face? cum se poate face partajul?
Daca aveti cote parti se va atribui bunul unuia din copartasi si ceilalti vor avea dreptul la bani conform cotelor parti la care au dreptul.
Buna seara,
Se poate cere iesirea din indiviziune si, fie este deacord sa vindeti fie va da sulta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Daca sotul nu va dori vanzarea depinde de puterea lui financiara de atunci. Cel mai probabil veti pierde din valoare daca ajungeti in instanta...
Instanta de judecata va dispune atribuirea imobilului unuia dintre copartasi , cu obligatia de a -i despagubi pe ceilalti , cu o sulta.

Cota-parte din dreptul de proprietate, individualizata, poate fi instrainata.

Daca au bani de sulta, daca cineva o cere, daca nu dovedeste nimeni ca partea care a cerut0-o nu are bani de sulta...
Si daca o atribuie si nu are bani tot la executor, tot pierd din valoarea casei. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament aura19731991 aura19731991 buna seara.sint divortata.nu am partajul facut.am vorbit cu un avocat si mia explicat ca si daca fac partajul si poate judecatorul imi da mai mult de jumatate ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar luminitacoman luminitacoman Buna seara, Anul trecut cumnata mea si-a vandut cotele parti fara a se face dezmembrarea si fara a ma anunta(cumnata sau vecinul care a cumparat). Acum ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)