avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune versus nerespectarea unei obligatii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune versus nerespectarea unei obligatii contractuale

Buna seara.sotra mea a convenit cu o alta fata pe net,sa faca schimb de obiecte prin curier.

Sora mea a trimis un ipad in valoare de 2300 ron,iar fata cealalta nu a mai trimis nimic.

Sora mea a depus plangere,si azi a venit rezolutia de SUP,motivand ca legea penala nu prevede aceasta fapta,si e de natura civila-nerespecatrea unei obligatii contractuale.

A decis astfel procurorul,deoarece fata a declarat ca a primit doua sticle de apa,si de aceea ea nu a mai trimis nimic.

Sora mea nu are martori ca a pus un ipad,si nici nu fa facut listing cu continutul coletului.

Daca declaram noi,familia,ca ea avea un ipad,si ca acum nu il mai are,se ia in considerare_?

Ce se mai poate face mai departe?multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:13, 18 Mai 2013
Se poate face plângere , în termen de 20 de zile de la primirea copiei de pe rezoluţie , la procurorul ierarhic superior. Dacă acesta va menţine soluţia,tot în termen de 20 de zile de la primirea răspunsului acestuia se poate face plângere la instanţă ( art. 278 indice 1, cod procedură penală)
Va multumesc foarte mult pentru raspun.Indrznesc sa va mai adresez o intrebare:

Din punctul dumneavoastra de vedere,solutia este corecta?chiar poate fi de natura civila speta?

multumesc mult.
Din punctul meu de vedere este înşelăciune , în condiţiile în care sora dvs. a trimis, într-adevăr, ceea ce a convenit cu cealaltă fată, iar aceasta nu a mai trimis nimic. Se poate prezuma că intenţia ei a fost aceasta , de a primi obiectul , fără a da ceva la schimb. Dacă sora dvs. nu a trimis ceea ce s-a convenit, lucru greu de dovedit din ce spuneţi , cealaltă fată nu avea nici o obligaţie . Simplele declaraţii , fără vreun înscris sau altă probă concludentă, nu pot dovedi unde este adevărul.
Chiar dacă problema ar fi una de natură civilă, nici în civil , unde se lucrează cu probe , nu se poate dovedi nimic. În civil nu sunt admişi ca martori cei cu grad de rudenie apropiată şi, oricum, a declara că sora dvs. avea un lucru şi acum nu-l ma are, nu poate conduce la concluzia , fără dovezi certe, că sora dvs. a expediat acel lucru cuiva.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Noi ne iubim foarte mult sora,dar mama tinde sa creada ,ca a vandut ipadul,si acuma da vina pe partea adversa,deoarece mama a vorbit cu fata si familia ei,si sunt oameni cumsecade,

Sora mea stim ca a avut nevoie de bani,oentru ca avea niste datorii.

De aceea nu stim ce sa facem,sa lasam asa treaba,sau nu.deoarece nu am vrea safaca inchisoare acea fata,care poate,totusi e nevinovata.
Estre posibil ca sora dvs. sa fi fost inselata.
Daca nu rezulta clar ce obiect s-a trimis exista probleme.
Insa, declaratia in sensul ca persoana a primit doua sticle de apa este necredibila.
In acest sens ar insemna ca sora dvs. ar fi vrut sa insele acea persoana, caz in care nu ar exista nicio logica intrucat nu poti pacali o persoana careia ii trimiti doua sticle sa iti trimita ceva in schimb.

Ce parchet a dat aceasta solutie?

Alte discuții în legătură

Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrrrrrrrrrr BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN IN PRIMUL RAND VA SALUT, AM O MARE DILEMA! AM PRIMIT O CITATIE CARE SUNA CAM ASA:EU X, IN CALITATE DE PETENT, IN PROCES CU PERSOANA Y IN CALITATE DE ... (vezi toată discuția)
Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)