Avem datorii la stat, iar fiica mea doreste sa le plateasca cu intarziere. Eu cat mai repede. Nu ne intelegem asa ca doresc sa ma retrag din asociere.
Avem trei spatii comerciale inchiriate - doua inchiriate de la primarie si unul de la particular. Doresc sa ma retrag cu unul dintre ele, preluind contractul de inchiriere.
Care ar fi modalitatea legala ca fiica (5%) sa preia integral datoriile si doua dintre contractele de inchiriere, iar eu (95%) sa nu preiau datoriile dar sa preiau un contract de inchiriere?
Trebuie sa infiintez un PFA sau un SRL?
Mentionez ca fiica mea este de acord cu ceea ce doresc eu.
Din pacate daca aveti datorii la stat ANAF mai mult ca sigur va formula opozitie ... nu veti reusii plus ca vor avea impresia ca este vorba de o inselatorie ... daca aveati datorii catre PJ nu stat nu aveau ei pb da asa se va opune va spun din surse sigure. eu am patito.
Transferul se poate efectua prin adunarea generala plus modificarea actului constitutiv ... dar cel mai sigur sa faceti documentatia la ONRC sau avocat. Schimbarea la nivelul actionariatului nu implica si transferul contractelor, contractele incheiate de societate decurg in continuare ... se pot ulterior ceda ...
Si eu am fost cam in aceeasi situatie si m-am retras fara probleme. Se rezolva foarte simplu problema la ONRC prin acordul asociatilor, fara a fi necesar ca ANAF sa fie de acord sau nu. Parerea mea este ca va puteti retrage oricand atata timp cat celalalt asociat este de acord. Nu e ca si cum ,,ati ceda datoriile'' dvs. catre fica pentru ca este vorba de un SRL iar datoriile le are firma nu dvs. personal.
Inteleg ca trebuie facuta mai intai cesiunea, iar apoi o firma (PFA sau SRL) si dupa aceea sa preiau contractul de la Primarie, daca si acestia vor fi de acord.
Nu puteti ramane cu contractul de inchiriere fiindca nu dvs. personal sunteti chirias ci firma. :D Ca o modalitate legala, ar trebui reziliat contractul existent si sa incheiati un nou contract, ori sa aveti acordul locatorului (cel care v-a dat in chirie) prin contractul existent sau printr-un acord ulterior astfel incat firma in calitate de locatar (chirias) sa poata sa subinchirieze, adica sa inchirieze spatiul respectiv catre dumneavoastra ori firma noua pe care doriti sa o creati. Sau s-ar mai putea face o novatie, nu cesiune.
Succes !
Cedare firma
ankalupu
am o firma cu fosta nevasta, acum ea se ocupa de firma.eu as vrea sa ies din firma, pot sa i cedez ei firma? ce trebuie sa fac pentru a i ceda firma?mentionez ... (vezi toată discuția)