avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua,

Fiica mea primeste pensie de urmas. Este studenta, are 21 de ani. Poate beneficia si de pensie de urmas si de salariu in cazul in care se angajeaza cu contract de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 18 Mai 2013
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (cu aplicatie de la 01.01.2011) permite ca beneficiarul unei pensii de urmas sa cumuleze pensia cu orice atl venit, pana la varsta de 26 de ani, daca pana atunci urmeaza cursurile unei forme de invatamant.

2. Asadar poate sa cumuleze pensia de urmas cu unul sau mai multe salarii (fara limita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa decesul tatalui TinkerbellAlex TinkerbellAlex I'm back again,kindly asking your help,so: Va rog,dati-mi si mie cateva informatii in ceea ce priveste pensia de urmas primita de fiu dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Salariu cumulat cu pensie de urmas la student nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Fetita mea e studenta si beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui.Ea ar dori sa isi gaseasca un loc de munca part-time.Intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)