avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarire penala

buna ziua,
am o nelamurire si anume:
organele de urmarire penala vor anunta angajatorul in cazul in care s-a declansat urmarirea penala pentru un dosar de furt calificat dar organele de politie in faza cercetarii penale?
multumesc
Intr-adevar nu se specifica in postare ce pozitie are angajatorul.Dar si daca angajatorul nu este partea vatamata,exista posibilitatea ca angajatorul sa fie parte responsabila civilmente(raspunderea comitentilor pentru fapta prepusilor).Deci d-voastra ati dat un raspuns pentru cazul in care angajatorul nu ar putea fi parte vatamata(desi din postare nu se deduce)Raman la parerea ca si in cazul in care ar fi parte si in cazul in care nu ar fi parte,nu se comunica angajatorului,rezolutia sau ordonanta de incepere a urmaririi penale.In schimb invinuitul(care nu este parte in procesul penal) cat si inculpatul are dreptul de a fi informat de indata dupa inceperea urmaririi penale si mai inainte de a fi audiat,despre fapta pentru care este cercetat,incadrarea juridica a acesteia si de a i se asigura posibilitatea pregatirii si exercitarii apararii.
Poate intrebarea postata era mai simpla decat am crezut o noi alambicata.Poate a vrut sa sune asa:Daca am savarsit infractiunea de furt calificat(prejudiciul nu are legatura cu locul meu de munca),pentru care a inceput urmarirea penala,angajatorul meu are in vreun fel posibilitatea sa ia la cunostinta de asta ?Raspuns: Ai sanse destul de mari sa afle.Ba chiar sa fie implicat.:)
Daca partea vatatamata este angajatorul acesta se poate informa si sa afle.

Este adevarat ca din postare nu rezulta daca angajatorul este sau nu parte vatamata.
buna seara,
nu angajatorul nu este parte vatamata nu are nicio legatura cu cauza.
Pentru anumite categorii de angajati ( cei din domeniul ordinii si sigurantei) exista norme clare ( atat in legile de organizare cat si in normele interne) referitoare la obligatia angajatului de a aduce la cunostinta angajatorului despre inceperea urmaririi penale. Daca sunteti aceeasi persoana cu cea care a deschis topicul cu furtul din magazin...sa stiti ca raspunsul e acelasi. Si nu va ajuta cu nimic deschiderea acestor subiecte, pe net, din contra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri cristiursa cristiursa 1daca nu e inceputa urmarirea penala organele de urmarire sunt obligata sa aduca la cunostinta unei persoane dreptul de a avea aparator spre ex. luarea unei ... (vezi toată discuția)
Drept penal urgent myra989 myra989 cu privire la art.180alin1 din codul penal. daca inculpatul paraseste tara sau localitatea pe timpul procesului este pasibil de raspundere penala?daca da ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)