avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sotul meu a avut patru copii, o fata in afara casatoriei, in tinerete, doi baieti dintr-o casatorie anterioara si o fata din actuala casatorie. La moartea lui pentru a putea face repede actele , cei trei copii au renuntat la mostenirea din partea tatalui in favoarea mea, cea de-a doua sotie. Apartamentul avut cu prima sotie este cumparat in timpul casatoriei lor , dar pe actul de proprietate este trecuta doar ea. Acum ne-am lovit de urmatoarea problema, fiind foarte bolnava prima sotie vrea sa-i faca act unuia dintre baieti , conform intelegerii intre noi. La divortul lor partajul nu a fost facut si se pare ca la intabulare s-au lovit de acest lucru . As vrea sa-mi explice cineva care este cota fiecaruia la acel apartament.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:32, 19 Mai 2013
Acel apartament fiind bun comun se prezuma ca, cotele dintre cei doi soti sunt egale, deci: 50 %.

Prima sotie are o cota de 50 % din acel apartament, restul de 50 % al cotei ce-i revine sotului se va imparti in parti egale intre toti mostenitorii acestuia.
Primii 3 copii au renuntat in scris la mostenire ?
In acest caz prima sotie are o jumatate din ap, iar cealalta jumatate e a dvs si a unui copil -acela care n-a renuntat.
Trebuie dezbatuta intai mostenirea dupa sot , apoi prima sotie va putea vinde cota ei cui doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat inseamna cota parte pentru unul din cei doi copii ai tatalui decedat dintr-un apartament? Vicky1 Vicky1 Tatal a decedat si a lasat in urma o sotie si doi copiii. Cat inseamna cota parte a unuia dintre cei doi copiii? Daca apartamentul valoreaza 52.000 euro ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor dupa moartea tatalui si drepturile mamei (ramasa in viata). air air Buna ziua, Rog referinte de specialitate privind drepturile copiilor dupa moartea tatalui (biologic) si drepturile mamei (biologice) ramasa in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dumitrudan608 dumitrudan608 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare: am avut impreuna cu sotia mea un apartament, din pacate a pierdut luipta cu cancerul, si vreau sa ... (vezi toată discuția)