Sotul meu a avut patru copii, o fata in afara casatoriei, in tinerete, doi baieti dintr-o casatorie anterioara si o fata din actuala casatorie. La moartea lui pentru a putea face repede actele , cei trei copii au renuntat la mostenirea din partea tatalui in favoarea mea, cea de-a doua sotie. Apartamentul avut cu prima sotie este cumparat in timpul casatoriei lor , dar pe actul de proprietate este trecuta doar ea. Acum ne-am lovit de urmatoarea problema, fiind foarte bolnava prima sotie vrea sa-i faca act unuia dintre baieti , conform intelegerii intre noi. La divortul lor partajul nu a fost facut si se pare ca la intabulare s-au lovit de acest lucru . As vrea sa-mi explice cineva care este cota fiecaruia la acel apartament.
Acel apartament fiind bun comun se prezuma ca, cotele dintre cei doi soti sunt egale, deci: 50 %.
Prima sotie are o cota de 50 % din acel apartament, restul de 50 % al cotei ce-i revine sotului se va imparti in parti egale intre toti mostenitorii acestuia.
Primii 3 copii au renuntat in scris la mostenire ?
In acest caz prima sotie are o jumatate din ap, iar cealalta jumatate e a dvs si a unui copil -acela care n-a renuntat.
Trebuie dezbatuta intai mostenirea dupa sot , apoi prima sotie va putea vinde cota ei cui doreste.
Succesiune
dumitrudan608
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare: am avut impreuna cu sotia mea un apartament, din pacate a pierdut luipta cu cancerul, si vreau sa ... (vezi toată discuția)