avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Preluare stiri online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Preluare stiri online

Buna ziua.
Vreau sa preiau articole de stiri in mod automat de pe ziare online si sa le public intr-o sectiune pe site-ul meu, care printre altele, va cuprinde si stiri.
Cu conditia sa precizez sursa preluarii, am voie sa fac asta? Am citit pareri pro si contra. Nu vreau sa preiau pamfleturi, editoriale, sau alte creatii. Stiri pur informative.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: peshtisor , utilizator 22:25, 18 Mai 2013
In mod normal ar trebui sa indicati un link si oamenii sa se informeze direct la sursa.
Ar cam trebui acordul celor citati daca reproduceti stirea lor.
Daca schimbati formularea si dati stirea dvs. puteti indica si sursa de unde ati aflat.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este oare legal sa fac un site agregator cu stiri preluate de pe alte saituri? icristi90 icristi90 Salut!, Am in minte urmatoarea afacere online care din punctul meu de vedere se poate realiza si este sustenabila insa nu stiu cat de legal este. Un ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru stiri dl.Escu dl.Escu Buna ziua, Vreau sa imi fac un site cu articole. Ma gandeam sa copiez niste articole de pe alte site-uri. Este ilegal ce vreau sa fac? Pe site-ul respectiv ... (vezi toată discuția)
Intrebare furt intelectual morgans morgans Buna sunt un utilizator nou in aceasta comunitate si as dori daca e posibil un raspuns la o simpla intrebare. Datele problemei : 1. Se da un ziar online ... (vezi toată discuția)